İnönü Üniversitesi “Geleceğin İnşasında İmam Hatip Okulları” Uluslararası Sempozyumu

İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen “Geleceğin İnşasında İmam Hatip Okulları” konulu sempozyuma önemli isimler katıldı.

İnönü Üniversitesi “Geleceğin İnşasında İmam Hatip Okulları” Uluslararası Sempozyumu
03 Mayıs 2017 Çarşamba 13:14

İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen “Geleceğin İnşasında İmam Hatip Okulları” konulu sempozyum düzenlendi. 27-29 Nisan 2017 tarihleri arasında Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki sempozyuma Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Daire Başkanları Mehmet Nezir Gül, Ahmet İşleyen, İhsan Erkul, Mustafa Yıldız, Millî Eğitim Uzmanlarından Ali Kemal Acar, Hasan Özarslan ve Zeynep Olgun, akademisyenler, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bakan Tüfenkci, geçimişte sıkıntılar yaşayan İmam Hatip Okullarının hafızlık eğitimi veren, fen ve sosyal bilimler eğitimi uygulayan, uluslararası öğrenci kabul etmesinin mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Osmanlı Develeti'nin son dönemlerinde imam hatip okullarının eğitim vermeye başladığını hatırlatan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, dinin doğru kaynaktan öğrenilmesi ve gelecek nesillere aktarılması hususunda hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Genel Müdür Nazif Yılmaz ise sempozyumda “Türkiye’de Din Eğitiminin Bugünü ve Geleceği” konulu bir sunum yaptı. Yılmaz, din eğitiminin geçmişi, bugünü ve yapılmakta olan faaliyet ve projeler hakkında detaylıyı katılımcılara anlattı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.