“Hayat Boyu Öğrenen Bir Türkiye“ konulu kısa film yarışması

Millî Eğitim Bakanlığınca, “Hayat Boyu Öğrenen Bir Türkiye“ konulu kısa film yarışması düzenlendi.

“Hayat Boyu Öğrenen Bir Türkiye“ konulu kısa film yarışması
07 Ocak 2017 Cumartesi 19:09

Millî Eğitim Bakanlığınca, “Hayat Boyu Öğrenen Bir Türkiye“ konulu kısa film yarışması düzenlendi.

"Avrupa Birliği ve Türkiye´nin ortaklaşa finansmanıyla yürüttüğü Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi 2" kapsamında düzenlenen yarışmaya 17 Mart´a kadar başvurulabilecek. 

Yarışmanın birincil hedef kitlesi, genç sinemacılar ile iletişim, güzel sanatlar, eğitim bilimleri fakültesi öğrencileri başta olmak üzere üniversite öğrencileri olarak belirlendi. 

Yarışma ile hayat boyu öğrenmeyi tanıtmak, öğrenmenin her yaşta ve her yerde gerçekleşebileceğini kısa filmlerle kamuoyuna anlatmak hedefleniyor.
 
Filmlerin süresi jenerik hariç, en az 2, en fazla 6 dakika ile sınırlı olacak. Yarışmaya birden fazla filmle başvuru yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce kısa film yarışmasıyla ilgili detaylı bilgi ise şöyle;

''Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finansmanıyla yürüttüğü Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi II kapsamında Kısa Film Yarışması düzenliyor.

Yarışmanın konusu:  “Hayat Boyu Öğrenen Bir Türkiye”
Son başvuru tarihi: 17 Mart 2017

Yarışma ile hayat boyu öğrenmeyi tanıtmak, öğrenme yoluyla kişisel, sosyal veya iş amaçlı becerilerin geliştirilmesinin, kişinin kendi yaşamına, ailesine, çevresine ve topluma kazandırabileceklerine dikkat çekmek, öğrenmenin her yaşta ve her yerde gerçekleşebileceğini kısa filmlerle kamuoyuna anlatmak amaçlanıyor. Hayat boyu öğrenme, bireyin, kişisel, sosyal veya istihdam amaçlı, bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek için hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinlikleri olarak tanımlanıyor.

Ödüller

Birincilik Ödülü – BlackMagic URSA Mini Profesyonel Kamera, Canon 18-135mm IS STM Lens ve DaVinci Editing Programı
İkincilik Ödülü – Canon EOS 7D Mark II DSLR Fotoğraf Makinesi ve 18-135mm IS STM Lens
Üçüncülük Ödülü – GoPro Hero 5 Aksiyon Kamerası
Mansiyon – Apple iPad Air 2 (2 Adet)

Yarışma herkese açıktır.''

Başvuru formu ve yarışma şartnamesini incelemek için TIKLAYINIZ





 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.