Hangi illerde okullar tatil edildi? 30 Aralık 2016 Cuma

Yurdun bir çok yerinde beyaz esaret etkisini göstermeye devam ediyor. Peki hangi ilde okullar tatil edildi? Sivas, Afyon, Bursa, Yozgat, Çanakkale, Denizli, İstanbul'da kar tatili olacak mı? MEB ve Valilik son dakika kar tatili açıklamaları. Eğitime ara verilen iller listesine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Hangi illerde okullar tatil edildi? 30 Aralık 2016 Cuma
29 Aralık 2016 Perşembe 23:40

Yurdun bir çok kesimi beyaz esarete teslim olmuş durumda. Kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Olumsuz hava koşulları eğitimde de aksaklıklara yol açıyor.  Milyonlarca öğrenci illerinde okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Peki yarın yani  30 Aralık 2016  hangi illerde okullar tatil edilecek? Ankara, İstanbul, Kayseri, Afyon, Kırıkkale Bolu, Düzce, Denizli ve Konya'da kar yağışı etkisini sürdürüyor. Peki yarın okullar tatil mi olacak? Detaylara kamusaati.com adresimizden ulaşabilirsiniz.


İstanbul'da okullar tatil oldu mu? Öğrenmek için TIKLAYINIZ

 

DENİZLİ

Denizli'nin bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verilmesi kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklama: "Babadağ, Güney, Acıpayam ve Çameli ilçelerindeki taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler, Serinhisar Kocapınar Mahallesi, Buldan ilçe merkezi ve Yenice Mahallesi dışındaki okullar ile taşımalı öğrenciler, Pamukkale ilçesinde Akçapınar, Uzunpınar, Gözler, Güzelpınar, Akdere, Belenardıç mahallelerindeki okullar, Çardak ilçesinde Söğüt Mahallesi ve taşımalı eğitim gören öğrenciler için okullar yarın tatil edildi."

BURDUR

Burdur'un bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Burdur Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle Altınyayla ve Çavdır ilçelerinin tamamında, Gölhisar ilçesinde ise İbecik, Elmalıyurt ile Yeşildere köylerinde taşımalı eğitime 30 Aralık Cuma günü ara verildi.

BOLU- Taşımalı Eğitim

Olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanılabilecek sıkıntılara dayalı olarak Bolu İl Merkezi ve bağlı köylerdeki taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler 30 Aralık 2016 Cuma günü bir gün idari izinli sayılacaktır.
 
Göynük ilçemizde kar yağışı nedeniyle 30 Aralık Cuma günü okullar 1 gün  süreyle tatil edilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeli 1 gün idari izinli sayılacaktır.
Seben ve Kıbrıscık ilçelerimizde kar yağışı nedeniyle 30 Aralık Cuma günü okullar 1 gün süreyle tatil edilmiştir.
 

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin 3 ilçesindeki okullar için kar yağışı sonrası bugün alınan tatil kararı, 30 Aralık cuma gününe uzatıldı.

Çanakkale'nin ilçelerinde kar yağışı nedeniyle oluşan olumsuz hava koşulları, etkisini sürdürdü. Karayolu ve belediye ekipleri, yolların kapanmaması için kür küreme ve tuzlama çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Çan, Yenice ve Ayvacık ilçelerinde okullar için alınan tatil kararı, 30 Aralık cuma gününe uzatıldı.

KARAMAN

Karaman'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın (30 Aralık Cuma) da ara verildiği bildirildi.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere eğitime 2 gün daha ara verildiği belirtildi. Karaman İl MEM'den yapılan açıklamada;

''Meteorolojiden alınan son bilgilere göre ilimizde kar yağışının 29 Aralık 2016 Perşembe ve 30 Aralık 2016 Cuma günlerinde devam edeceği, ilimizde ölçülen 85 cm, yer yer bir metreyi bulan kar kalınlığının üzerine 35 cm daha kar yağışının beklendiği belirtilmektedir. 

Ayrıca çatılarda biriken karın oluşturabileceği tehlike öngörüsü ile merkez ve merkeze bağlı okullarımızda 29 Aralık 2016 Perşembe ve 30 Aralık 2016 Cuma günü eğitim-öğretime 2 (iki) gün ara verilmiştir.'' denildi.

ÇANKIRI

Çankırı'da olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın (30 Aralık Cuma) eğitime 1 gün ara verildi. Açıklamada kamuda engelli ve hamile çalışanlarında idari izinli sayılacağı belirtildi.

Çankırı İl MEM'den yapılan açıklamada;

''Yoğun kar yağışı ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle, ilimiz genelindeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında 30.12.2016 Cuma günü  eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir.

Kamuda görevli hamile ve engelli çalışanlar bu tarihte idari izinli sayılacaktır.'' denildi.

KOCAELİ

Kocaeli Valiliği, kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okulları bir gün süreyle tatil etti. Ayrıca kamuda çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacak. Kocaeli Valiliği'nde yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Yoğun kar yağışı ile birlikte, düşük sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile il genelinde anaokulları, ilk, orta ve liseler ile rehabilitasyon merkezleri dahil eğitim ve öğretime Cuma günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır."

MERSİN

Marsin'de 30 Aralık Cuma günü kuvvetli sağanak yağış uyarısı nedeniyle merkezde ve bazı ilçelerinde okullar tatil edildi. Kamuda çalışan hamile ve engelli çalışanlarda idari izinli sayılacak. Mersin İl MEM'den yapılan açıklamada;

''Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 30 Aralık 2016 saat: 00:01’den itibaren Mersin ve Adana çevrelerinde şiddetli yağmur ve sağanak yağış uyarısına istinaden mağduriyetlerin ve üzücü olayların önüne geçilebilmesi maksadıyla Mersin Merkez (Akdeniz, Yenişehir, Mezitli ve Toroslar) ile Tarsus, Erdemli ve Çamlıyayla ilçelerinde 30 Aralık 2016 Cuma günü özel öğretim kurumları dahil olmak üzere resmi ilk, orta ve lise dengi okullarda 1(bir) gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesine;  

Yine aynı meteorolojik uyarı kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan hamile ve engelli personelin 30 Aralık 2016 Cuma günü 1(bir) gün süreyle idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.'' denildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir İl MEM'den yapılan açıklamda;

''Olumsuz hava şartları ve şiddetli kar yağışı beklentisi sebebiyle Nevşehir genelinde Eğitim-Öğretime 30 Aralık 2016 Cuma günü (1 gün süre ile) ara verilmiştir.'' denildi.

SAKARYA

Sakarya'da yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapılan, Taraklı ile Geyve ilçelerinde tüm okullar yarın tatil edildi.

Kar yağışı nedeniyle tüm ilçelerde taşımalı eğitim yapılan okullarda 30 Aralık Cuma eğitim-öğretime ara verildi. Taraklı ve Geyve ilçelerinde ise tüm okullar tatil edildi.

UŞAK

Uşak'ta, kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Uşak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler göz önünde tutularak, il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı taşımalı eğitim yapılan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 30 Aralık Cuma günü ara verildiği bildirildi.

BİLECİK

Bilecik'te devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeni ile,  Merkez İlçedeki tüm Resmi ve Özel Okul/Kurumlarda 30 Aralık 2016 Cuma günü eğitim öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verildi.

PAMUKKALE

Pamukkale'de İl MEM'den yapılan açıklamada, ''Pamukkale ilçemiz sınırlarında ´Taşımalı Olarak Eğitim´ gören öğrencilerimize kar yağışı ve aşırı buzlanmaya karşı 30.12.2016 Cuma günü tatil edilmiştir.'' denildi.

KOCAELİ

Kocaeli İl MEM'den, ''Yoğun kar yağışı ile birlikte, düşük sıcaklıkların araç trafiğine ve yaya ulaşımında yol açaçağı olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile il genelinde; anaokulları, ilk, orta ve liseler ile (rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim ve öğretime 30 Aralık 2016 Cuma günü bir gün süreyle ara erilmesi uygun görülmüştür. '' açıklaması yapıldı.

BURSA

Bursa Valiliği kötü hava koşulları nedeniyle Büyükorhan, Harmancık, Keles ve Orhaneli ilçelerinde bulunan ilk, orta öğretim okullarda eğitime yarın ara verdi.

Yurdu etkisi altına alan kötü hava koşulları Bursa’da yaşamı olumsuz etkiliyor. Valilik, kar ve tipinin etkili olduğu dağ ilçesi olarak bilinen Büyükorhan, Harmancık, Keles ve Orhaneli’de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verdi. Yetkililer, kötü hava koşullarının devam etmesi halinde diğer ilçeler hakkında da karar vereceklerini kaydettiler.

ANKARA

Anlara Valisi Ercan Topaca, olumsuz hava koşulları nedeniyle 30 Aralık 2016 günü Ankara'da okulların tatil edildiğini açıkladı. 

ESKİŞEHİR

Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamada, önceki günden itibaren kentte etkili olan kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda 30 Aralık Cuma eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, kent genelinde kurum ve kuruluşlarda görev yapan engelli ve hamile personelin aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

ISPARTA

Isparta’da dün akşam başlayan kar yağışının etkili olduğu Yalvaç ve Eğirdir ilçelerinde, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kaymakamlık kararıyla ilk ve orta dereceli okullara yarın ara verildi.

KIRIKKALE

Kırıkkale İli Merkez ve Tüm İlçelerinde İlk ve Orta Dereceli Resmi-Özel okullarımız ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 30.12.2016 Cuma Günü bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir.

Ayrıca Kırıkkale Valiliği Tarafından Yapılan Açıklamaya Göre; Kamuda Çalışan Engelli ve Hamile Personelin 1 Gün Süreyle İdari İzinli Sayılacağı Belirtilmiştir.

MANİSA

Manisa'nın bazı ilçelerinde okullar tatil edildi. Hangi ilçelerde okulların tatil olduğunu görmek için TIKLAYINIZ




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yakut - 7 yıl önce
Valim sivasta o kadar kar yagiyor siz hic disari cikmiyor musunuz? Litfen tatil olsun.
Avatar
Hüseyin - 7 yıl önce
Kütahya da çok kötü kar var nolur tatil edilsin yılbaşı tatili yok bari bu olsun Vali nolur dikkate al :(
Misafir Avatar
Burak - 7 yıl önce @Hüseyin
Aynen Kütahyada Tatil olsun Cuma Günü
Avatar
İrem eski şehir - 7 yıl önce
Nolur eskişehir tatil olsun çoksuğuk ve kar çok yüksek dizimin hemen altında
Avatar
Acelya - 7 yıl önce
Dışarısi çok soğuk ve yollar çok kayıyor tatil edilsin nolur eskişehir tatil olsun
Avatar
seniha - 7 yıl önce
Lütfen yarin eskişehir tatil olsunnnnn nolur yalvarırım
Avatar
ali - 7 yıl önce
tatil ols
Avatar
Selin - 7 yıl önce
Lutfen ya uşak tatil olsun hava soguk ve buz var kayarız lutfen tatil olsun
Avatar
Elif - 7 yıl önce
Tamam merak etmeyin yarın ankarada okullar tatillllll♥♥♥♥♥♥♡♡♡♡♡♡♡