Geri dönüşüm projesi köy okuluna uluslararası ödül kazandırdı

Ordu'da köy okulu öğrencilerinin besin atıklarının hayvan yemi olarak kullanımına yönelik geliştirdiği "Çöpü Vaktinde Besine Dönüştür" projesi, ABD'de düzenlenen turnuvada ödüle layık görüldü.

Geri dönüşüm projesi köy okuluna uluslararası ödül kazandırdı
08 Mayıs 2016 Pazar 13:58

Ordu'nun Altınordu ilçesinde 5 köyden öğrencisi bulunan Kökenli Ortaokulu, besin atıklarının hayvan yemine dönüştürülmesine yönelik "Çöpü Vaktinde Besine Dönüştür" projesiyle ABD'nin Missouri eyaletinde 40 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Dünya Festival Turnuvası'nda jüri özel ödülü aldı.

Okul müdürü Tuncay Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşıma sistemiyle 5 köye hitap eden bir okul olarak dünya çapında bir organizasyona katıldıklarını söyledi.

ABD'deki organizasyonun öğrencilerin ufku açısından önemli olduğunu belirten Kaya, şöyle devam etti:

"İnanılmaz bir organizasyondu. Dünyadan 40 ülkeden 105 takım vardı. O ortamda bulunmak hem çocuklarımız hem de bizler açısından çok farklı bir duyguydu. Özellikle Türkiye'yi temsil etmek farklı bir duygu. En güzel şekilde de temsil ettiğimizi düşünüyorum. Ödül töreninde inanılmaz heyecanlıydık. Çünkü Türkiye adına yarışıyorduk ve hedefimiz bir dereceydi. Projemiz çok beğenildi ve jüri özel ödülü ile ödüllendirildi. Bir Türk olarak bunun mutluluğunu yaşamak bizim için ayrıcalıktı."

-Proje

8 öğrenciden oluşan ekip tarafından hayvancılıkla uğraşan köylüler için oluşturulan ahşap sandık, evlerde tüketilmeyen besin atıklarının konulduğu, hayvanlar için ücretsiz yem toplama alanı haline getirildi. Projeyle hayvanların besin atıklarıyla beslenmesi, dönüşümün sağlanması, israfın önlenmesi, komşuluk ve yardımlaşma duygularının geliştirilmesi ve çevre kirliliğinin önlenmesi amaçlanıyor.

(AA)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
melih - 8 yıl önce
çok güzel ya