Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Şampiyonlar çıkaran proje

2014 yılı Mayıs ayında yapılan ‘’Etimesgut’ta Beden Eğitimi ve Spor Kültürü’nün Geliştirilmesi’’ Çalıştayı ve 2015 Eylül ayında başlayan ‘’Yarınlarımız sporla buluşuyor’’ projesi meyvelerini vermeye başladı.

Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Şampiyonlar çıkaran proje
15 Aralık 2015 Salı 14:20

2014 yılı Mayıs ayında yapılan ‘’Etimesgut’ta Beden Eğitimi ve Spor Kültürü’nün Geliştirilmesi’’ Çalıştayı ve 2015 Eylül ayında başlayan ‘’Yarınlarımız sporla buluşuyor’’ projesi meyvelerini vermeye başladı.  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Tugay GÖZÜM önderliğinde Federasyonlarla yapılan protokoller, proje kapsamındaki yetiştirme kursları ve halk eğitim müdürlüğünden açılan kurslar sayesinde şampiyonlar yetişmeye başladı.

Ülkemize model olması planlanan projenin ilk şampiyonları Halter branşından çıktı. Mahir BAŞER Ortaokulu öğrencisi Celil ERDOĞDU Avrupa Şampiyonu, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğrencisi Furkan ÖZBEK Avrupa üçüncüsü ve Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğrencisi Osman Kaan ORHAN’da Türkiye ikincisi oldu. Okul içerisine kurulan halter platformları sayesinde, spor hayatını da okul ortamında devam ettirecek olan öğrencilerimiz, zaman kaybı yaşamadan ”yerinde eğitim” almaya devam etmektedir. 

Proje sayesinde ilçemiz mevcut öğrencilerin tamamı ( yaklaşık 95.000), sporu “yaşam biçimi” haline getirmesi hedeflenmektedir. En az bir spor branşıyla ilgilenen öğrencilerin, spor kültürü almış bireyler olarak hayatlarına devam etmeleri planlanmaktadır.

Karate, Atletizm, Badminton, Bocce-Bowling-Dart, Cimnastik, Halter, Hemsball, Judo, Oryantiring, Satranç, Taekwondo ve Masa Tenisi branşının bağlı olduğu federasyonlarla yapılan görüşme ve protokollere istinaden çalışmalara başlanıldı. Diğer spor branşları içinde federasyon yetkilileri ile görüşmeler devam etmektedir. 

Karate okullarının açılışı

Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Tugay GÖZÜM’ün karate Federasyonu Başkanı Sayın Esat DELİHASAN ile yaptığı görüşmeler neticesinde protokol imzalandı. Belirlenen pilot okullarda karate federasyonu antrenörlerince öğrencilere yönelik ücretsiz kurslar açılması için anlaşmaya varıldı. 

Etimesgut İstiklal ilkokulu ve Nimet Bahri Kutluözen ortaokulunda başlanan çalışmalarla yaklaşık 300 öğrenciye ulaşılan proje ile yeni nesil karateciler yetiştirilmeye başlandı. Projede İstiklal İlkokulu öğrencisi Atakan Atlı Ankara il 1.’si, Türkiye şampiyonası grup müsabakalarında da 2. Olmuştur.

15 Aralık 2015 tarihinde Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı İstiklal İlkokulunda saat: 10:00’da Etimesgut ilçe kaymakamı Cumali ATİLLA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tugay GÖZÜM, Türkiye Karate Federasyon başkanı Esat DELİHASAN ve  ilçemiz okul müdürlerinin katılımı ile Karate okulunun resmi açılışı gerçekleşti.  Öğrencilerin renkli karate gösterisi ve Dünya Şampiyonu sporcularımızın gösterilerinin yer aldığı açılışa velilerde büyük ilgi gösterdi.










Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İrfan - 8 yıl önce
Etimesgut eğitimde ve kültür ve spor da daima sayenizde en önde olacaktır.
Avatar
Raika Çizmelioğlu - 8 yıl önce
Yeni yetenekleri keşfetmek için bu kıymetli projeler takdire layık gerçekten.Tebrikler...
Avatar
aynur - 8 yıl önce
çalışmaları başlatandan Allah razı olsun. benim çocukta acayip etkili oldu
Avatar
Mehmet Ali Yıldız - 8 yıl önce
Herkes farkı farketti de farketmesi gerekenler farkı fark edemedi. Tebrik ediyorum Etimesgut ilçe müdürünü eğitime dokunmak demek işte bu.
Avatar
BABA - 8 yıl önce
Tugay Bey'i ve Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü kutluyorum. Yarınlarımız için önemli bir proje
Avatar
mustafa - 8 yıl önce
Etimesgutta ezber bozuldu Tugay Gözüm ve ekibi çok başarılı işlere imza atıyorlar
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Önce ruh ve beden sağlığı yerinde, geleceğe güvenle bakan bireyler yetiştirmeliyiz.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Spor bir yaşam felsefesi olmalı.