Ercan Demirci: Mesleki eğitim, eğitimin amiral gemisi olacak

MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, mesleki ve teknik eğitim kurum müdürleri ile bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde konuşan Demirci, Mesleki eğitimlerin bu milletin genetik kodlarında olduğu, tarihinin ahilik sistemine dayandığını belirtti. Demirci, mesleki eğitimi MEB'in ve Türkiye'nin amiral gemisi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Ercan Demirci: Mesleki eğitim, eğitimin amiral gemisi olacak
12 Ağustos 2016 Cuma 12:39

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci mesleki eğitime ilişkin yaptığı açıklamada; mesleki eğitimin, eğitimin amiral gemisi olacağını kaydetti. Demirci meslekî ve teknik eğitim alanında yapılan güncel çalışmaları taraflarla paylaşmak, ihtiyaç ve beklentileri yerinde tespit ederek alınacak önlemleri belirlemek amacıyla meslekî ve teknik eğitim kurum müdürleri ve sektör temsilcileri ile Konya’da Selçuklu Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi´nde bir araya geldi.
 
Katıldığı toplantıda meslekî eğitimde istihdam ve kaliteyi arttırmayı amaçladıklarına vurgu yapan Demirci, MEB'in Türkiye´nin en büyük kamu kurumu olduğunu belirtti ve "Meslekî eğitim, bu coğrafyanın kodlarında ve genlerinde ahilik kavramıyla ifade ettiğimiz bir gerçekliktir. Cumhuriyet´in kuruluşuyla beraber İzmir İktisat Kongresi´nde konuşulan en önemli hususlardan bir tanesi istihdam, istihdamın özelinde de çıraklık okullarının yaygınlaştırılması hususudur." açıklamasında bulundu.
 
Yabancı devletlerin Türkiye´de üretimi arzu etmediklerini ifade eden MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, "O günden bu yana meslekî eğitimi düştüğü bu durumdan kurtarabilmek için nitelikli öğrencilerin tekrar meslekî eğitime dönmeleri hususunda birçok teşebbüs oldu. Millî Eğitim Bakanlığı olarak, meslekî eğitimi, eğitimin amiral gemisi yapmanın gayreti içerisindeyiz. Meslekî eğitim, sadece Millî Eğitim Bakanlığımızın amiral gemisi değil, Türkiye´nin parlak geleceği açısından son derece önemlidir. Millî Eğitim Bakanlığımız şu anda 100 milyar lira bütçe ile kamu kurumları arasındaki en büyük bütçeye sahiptir." şeklinde konuştu.
 
Türkiye´de yapılan darbelere de değinen Demirci, darbelerin sadece siyasi hayata değil, ekonomik, kültürel ve eğitim alanlarına müdahale için de yapıldığını belirtti. 28 Şubat sürecinin darbe vurduğu en önemli alanlardan birisinin de ekonomi olduğunu ifade eden Demirci, "Özellikle Turgut Özal ile başlayan ve belirli bir kıvama gelen meslekî eğitim, 1990´ların ortalarına geldiğimizde Anadolu´da yeni bir hamleye dair ihtiyaç duyduğumuz insan kaynağını yetiştirebilecek bir potansiyele ulaşmıştı. Fakat 28 Şubat’la beraber Türkiye´nin siyasi hayatına bir ‘balans ayarı’ yapıldı." şeklinde konuştu.
 
Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay da Konyalı sanayicilere seslenerek, meslekî eğitimin Konya sanayisinin ve ilgili kurumlarının iş gücünü sağlayacağını belirtti. Gülay, meslekî ve teknik eğitim okullarının kalitesini artırmak için öğrencilerin işletmelerde staj yapmalarını sağlayacak imkânların sunulması gerektiğini vurguladı. Okul ve öğrencilerin gelişimi için her türlü anlaşma ve protokole hazır olduklarını dile getiren Gülay, şunları kaydetti: "Özellikle sektöre nitelikli iş gücünü kazandırmak için hükümetimiz çok büyük bir yetki verdi. Herhangi bir kuruluş bir meslek okulu yapıp müdürünü ve öğretmenini sözleşmeli olarak seçtikten sonra öğrenciler 4 yıl boyunca sizin işletmenizde çalışır ve okur. Bitirdiğinde de ister işletmenizde çalışır isterse üniversitede yoluna devam eder. Biz bu masrafların yüzde 50’den fazlasını karşılayacağız. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararı çıkmış ve yönetmelik yayımlanmıştır. Dolayısıyla sizler kendi altyapınızı kendiniz oluşturabileceksiniz."


Etiketler; #ercan demirci
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Eğitimin tüm kademeleri önemli ve amiral gemisi diye düşünüyorum.
Avatar
derya - 8 yıl önce
Yıllardır atama bekliyoruz.mezunlarının %90 ı işsiz .keşke bu temenniler atama sayılarına da yansıtılsa