E-okul karne notu hesaplama nasıl yapılır?

Veliler okulların tatil olmasına kısa bir süre kala e-okul üzerinden karne notlarını kolaylıkla hesaplayabilecek. E-okul karne notu hesaplama nasıl yapılır?

E-okul karne notu hesaplama nasıl yapılır?
04 Ocak 2016 Pazartesi 22:32

Bir dönemi daha geride bırakıyoruz. 2015-2016 eğitim öğretim yılı son buluyor. Karnelerin alınmasına sayılı gün kala velilerin çocuklarının notlarını öğrenmeleri hesaplamaları için e okul sistemine yönlendirmeleri artık çok kolay..

Günümüzde internetin bu kadar gelişmesinden sonra vatandaşlar bazı işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmeye başlamıştır. Ülkemizde çoğu kurum ve kuruluşta internet uygulamasını geliştirerek vatandaşların giriş yapmasını sağlamıştır ve işlemlerini gerçekleştirmesini sağlamıştır. Milli eğitim Bakanlığı da gelişen internet teknolojisine ayak uydurarak E-Okul sistemini geliştirmiştir. E-Okul sistemi okullarda okuyan öğrencilerin öğretim hayatlarında bulunan bilgilerini bulundurmaktadır. Yani veliler ve öğrenciler bu sisteme giriş yaparak bu bilgilere ulaşabilmektedir. E-Okul sistemi velilerin öğrencilerini daha sıkı takip edebilmesi ve internet üzerinden takip edebilmesi için tasarlanmıştır. E-Okul sistemine giriş yapan veliler artık okula gitmeden öğrencilerinin okul bilgilerine internet üzerinden ulaşabilmektedir. İnternet üzerinden öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları, not kartı ve karne notu gibi bilgilere ulaşabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemini 2007 yılında kullanıma geçirmiştir.

2007 yılından itibaren veliler ve öğrenciler bu sisteme giriş yaparak bilgilerine ulaşabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemini 2 bölüm olarak kurmuştur. E-Okul sisteminin bölümlerinden birisi olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi velilerin ve öğrencilerin giriş yapabilmesi için tasarlanmıştır. E-Okul veli bilgilendirme sistemine e-Okul ana sayfasında bulunan veli bilgilendirme sistemi giriş ekranına bazı bilgileri girerek giriş yapabilirsiniz. Veliler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerini internet üzerinden takip edebilmektedir. Veliler öğrencilerin çoğu bilgisini okula gitmeden internet üzerinden öğrenebilmektedir. Öğrenciler de bu sisteme giriş yaparak okul ile alakalı duyuruları ve haberleri takip edebildiği gibi ayrıca kendi okul bilgilerine de ulaşabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının geliştirmiş olduğu E-Okul sisteminin bir diğer parçası ise E-Okul yönetim bilgi sistemidir. E-Okul yönetim bilgi sistemi okul idarecileri ve öğretmenler için tasarlanmıştır. Öğretmenler ve okul idarecileri bu bölüme E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranına bazı bilgileri girerek giriş yapabilir. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerinin okul bilgilerini internet ortamına giriş yapmaktadır. Okul idarecileri de bu sisteme giriş yaparak da idari işlemleri internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. E-Okul sistemini internetten girebildiğiniz gibi ayrıca cep telefonlarınıza mobil uygulamasını indirerek de giriş yapabilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sistemine E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranına öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve öğrencinin okul numarasını girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girilmelidir. Veliler bu sisteme giriş yaptıktan sonra öğrencilerini internet üzerinden takip edebilmektedir. Veliler E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, not kartı, karne notu ve proje ödevi hakkında bilgiler yer almaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde artık veliler öğrencilerini internet üzerinden öğrencilerini çok sıkı bir şekilde takip edebilmektedir. Öğrenciler de bu sisteme giriş yaparak kendi notlarını takip edebildikleri gibi ayrıca okul hakkında duyurulara ve haberlere de ulaşabilirler.

Milli Eğitim Bakanlığının geliştirmiş olduğu E-Okul sisteminin bir başka bölümü ise E-Okul yönetim bilgi sistemidir. Bu bölüme sadece öğretmenler ve okul idarecileri giriş yapabilmektedir. Öğretmenler ve okul idarecileri bu bölüme E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranına kullanıcı adı ve şifrelerini girdikten sonra son olarak da ekranda gördükleri güvenlik kodunu gerekli yere girmelidirler. Öğretmenler ve yöneticiler kullanıcı adı ve şifrelerini Milli Eğitim Müdürlüklerinden alabilirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerinin öğrenim bilgilerini sisteme girmektedir. Okul idarecileri ise bu sistem sayesinde idari işlemleri internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Okul idarecileri bu bölüm sayesinde öğrencilerin nakil işlemlerini ve kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fikrinin Fikri - 8 yıl önce
AK PARTİ iktidarının Milli Eğitimde yaptığı en iyi iş E-OKUL sistemi.. İşleri çok kolaylaştırdı. Veli için de öğrenci için de okul yönetimleri için de...13 yıl önceyi hatırlarsak daha iyi anlaşılır