Bakanlıktan mezunlara icra takibi açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK'dan Öğrenim Kredisi alanlara yönelik yapılan icra takibi konusunda açıklama yaptı. Borcunu ödemeyen ya da bir yıl ertelemeyen erkeklere ve iş bulan kadınlara takip yapılıyor.

Bakanlıktan mezunlara icra takibi açıklaması
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada icra takibi başlatılan mezunların borcunu bir yıl ertelem talebinde bulunmayan kişilerle bir yıllık sürenin sonunda borcunu ödemeyenlerden oluştuğunu söyledi. Böylece daha önce yaptığımız icra takibi haberi de doğrulanmış oldu. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada yapılan haberlerin basın meslek etiğine uymadığı iddia edilerek bu borçluların yeni olmadığı belirtildi. Öte yandan bir süredir sürüncemede kalan icra takibi işlemlerinin yeniden başlatıldığı ve e-haciz işlemlerine maruz kaldıklarını belirten işsiz üniversite mezunları sorunlarına çözüm istemeye devam ediyor. 

Bakanlık yayımladığı duyurusunda kendilerinin doğrudan bir icra takibi yetkilerinin bulunmadığını, kamu alacaklarının tahsili ile ilgilenen kurumların bu görevi yerine getirdiğini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.