ATA AÖF öğrencilerinden 4 yanlış 1 doğruyu götürür uygulamasına tepki

Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Eğitim ve Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. ATA AÖF'ün, Sınav yönetmeliğinde değişiklik yapılması öğrencilerin tepkisine neden oldu. AÖF sınavlarında 4 yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulamasının getirilmesi sonrası öğrenciler tepki gösterirken, internette bu uygulamanın kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı.

ATA AÖF öğrencilerinden 4 yanlış 1 doğruyu götürür uygulamasına tepki
28 Haziran 2016 Salı 09:45

Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi  Eğitim ve Öğretim  ve Sınav Yönetmeliğinden yapılan değişiklik 27 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğinde en dikkat çeken konu şüphesiz dört yanlış cevabın bir doğru cevabı götürdüğü 2 nci maddenin 3 üncü fırkası oldu. Bu değişiklik ATA AÖF, öğrencilerinin büyük tepkisini çekerken, internette bu değişiklik protesto edildi. ATA AÖF'ün bu değişikliğini internette Şok karar olarak duyurulurken, change.org'da yönetmelikte yer alan 4 yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulamasının kaldırılması için kampanya başlatıldı. 

İmza Kampanyası Başlatıldı

Change.org'da yürütülen kampanyada ATA AÖF Eğitim- Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğe tepki gösterilirken, ATA AÖF sınavlarının sınıf geçme sınavı olduğu ve LYS, KPSS gibi kalıcı bir sınav olmadığı belirtildi. ATA AÖF öğrencilerinin yüksek harç ödemesine rağmen, ne bir kitap ne de başka materyal verildiği ifade edilen kampanyada, okulun uzamasının her dönem yeniden harç ödemek olduğu vurgusu yapıldı. Yapılan kampanyada öğrenciler olarak 4 yanlışın bir doğruyu götürülmesi uygulamasının kaldırılması için imza kampanyasının başlatıldığı belirtildi. 

Kampanyayı İmzalamak için TIKLAYINIZ


Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sınav Yönetmeliğinde yaptığı değişiklik şu şekilde;
 
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ
EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

 
MADDE 1 – 3/11/2011 tarihli ve 28104 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 14 üncü maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(3) Sınavlar, gözetim altında olmak üzere yazılı veya uygulamalı olarak yapılır.”
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“(3) Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürür.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 19 – (1) Ders başarı notunun hesaplanmasında:
a) Blok uygulama dersleri hariç, diğer derslerde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %30, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %70’tir.
b) Blok uygulama derslerinde, uygulama sonucunda alınan puan ara sınav puanı, teorik sınav sonunda alınan puan ise yarıyıl sonu sınav puanı olarak değerlendirilir. Başarı notu hesaplamasında ara sınav puanının katkısı %60, yarıyıl sonu sınav puanının katkısı %40 olarak alınır. Blok uygulama derslerinde bütünleme sınavı yapılmaz.”
MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Atatürk Üniversitesi Rektörü yürütür.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adsız - 7 yıl önce
Kolaylaştırmayınız, Zorlaştırınız.
Avatar
Burak - 8 yıl önce
Bir an önce bu uygulamadan vazgeçilmesi gerekir,neyin peşindeler anlamıyorum,yoksa bir çok öğrenci öğrenimini yarıda bırakacak,bu sistemin kimseye fayda sağlamayacağı aşikardır,tepkimizi her yerde dile getirelim lütfen arkadaşlar,ulaşabildiğiniz her yerde bu sistemin yanlış olduğunu aktaralım,umarım tepkiler işe yarar ve bu garip değişiklik son bulur bir an önce,açık öğretimde okuyan ve okuyacak olan arkadaşlar lütfen sesinizi duyurun,bu konu en çok sizi ilgilendiriyor,sevgiler,saygılar başarılar dilerim,
Misafir Avatar
Ali - 8 yıl önce @Burak
Açıköğretim sisteminin ortadan kalkması gerek ki, millet test çözüp Üniversite mezunuyum! demesin
Avatar
Cemre - 8 yıl önce
Artık egtimle uğraşmaktan vazgeçin turkiyede o kadar sorun varken .bırakın da bizim de Türkiye olarak eğitim seviyemiz yükselsin zaten zor şartlarda hem işte çalış hem ev de annelik yap yorgunluk tam ders mi calisabiliyorsun.artik açıköğretim fakultelerine kolaylık sunmaniz gerekirken daha da zorlaştırmayin bırakın bizde bizde bu gururu yaşayalım bu kadar bunaltmayin insanları
Avatar
sema - 7 yıl önce
Sanki KPSS sınavına giriyoruz.
Avatar
NEHİR HÜLYA YİĞİT - 8 yıl önce
Arkadaşlar konuyla ilgili YÜKSEK ÖĞRETİM KURULUYLA İLGİLİ RANDEVU TALEP ETCEM. BU ARADA 15-20 ÖĞRENCİ İLE GİDİP YÜZYÜZE GÖRÜŞMEMİZ DAHA MAKUL VE ETKİLİ OLACAKTIR.VE ANKARADAN VE ÇEVRE İLLERDEN KATILIM SAĞLAYACAK ARKADAŞLARA İHTİYACIMIZ VAR.ZÜHEYLA HANIM TOPLADIĞI İMZA KAMPANYASINIDA BELGE OLARAK ALMAMIZ GÖRÜŞMEYİ DAHA OLUMLU KILCAĞINA İNANMAKTAYIM.KATILIM SAĞLAYACAK OLANLAR FAZLA ZAMANIMIZ YOK.BU KONUDA KÖSTEK OLANLARA DAHİL DESTEK OLAN ÖĞRENCİ ARKADAŞLARA İHTİYACIMIZ VAR.15-20 KİŞİ VE BİR TEMSİLCİ SEÇMEMİZ GEREKLİ KATILIM SAĞLAYACAK KİŞİLER nehir_hulya_25@hotmail.com adresinden lütfen ulaşsınlar.BİRAZ DESTEK ARKADAŞLAR.AYRICA ZÜHEYLA HANIM BENİMLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRMİSİNİZ...
Avatar
semiha - 8 yıl önce
2 cocuk annesiyim ders calısmaya calısıp harc parası bulmaya calışıyorum bu diplomaya cok ihtiyacım var.ekmeğimizle kimse oynamasım ne olur!
Avatar
NEHİR HÜLYA YİĞİT - 8 yıl önce
ARKADASLAR DIKKATT 4 YANLIS 1 DOGRU MADDESINE ISTINADEN ATA-AOF YENI CIKARILAN YÖNETMELIK ICIN ITIRAZ DILEKCELERII....

DOSYALAR KISMINDAN ULASA BILIRSINIZ REKTORE YOLLANACAK DILEKCE VE YOK E YOLLANACAK DILEKCE OLARAK KARISTIRMAMANIZ ADINA YAZDIM ...
Isim soyismi silip Ciktisini alip bos alanlari el yazisiyla dolduralim tarihin altina isim soyisimizi yazmayi unutmayin ve imza...

Postaneden iadeli ve taahhütlü olarak gonderelim.Fax veya normal yolla kesinlikle geonderi yapmayalim. Zarf alici bilgileri altta yer almakta ... ve diger gruplarda paylasimi mi paylasalim ne kadar cok kisiye ulasirsak dilekce sayimiz artar en az 5000 dilekceyi bir anda gonderelim ve dilekceleri bol bol paylasalim sadece benim paylasimimla olacak is degil ne kadar cok paylasirsak o kadar cok kisiye ulasiriz.Dilekceyi indiremeyenler nehir_hulya_25@hotmail.com dan ulasabilir....MAİLİ olmayan arkadaşlar MUSTAFA BEY : 05395892891 whapsabtan iletişime geçsin.
Avatar
ergün - 8 yıl önce
Bırakın Artık AÖF öğrenci ile uğraşmayı açın önümüzü, amacınız AÖF öğrencilerini okutmamak sanırım. işi yokuşa sürmeyin artık, bide 4 yanlış 1 doğruyu götürür sistemi getirdiniz yazıklar olsun işin hep köstek olmak yazıklar olsun böyle eğitime...