AÖF kayıt yenileme işlemleri bugün başladı, Anadolu Üniversitesi öğrenci otomasyonu girişi

Anadolu Üniversitesi'nde binlerce öğrenciyi ikinci dönem heyecanı sardı. Öğrenciler AÖF kayıt yenileme işlemleri için şimdiden işlemlere başladılar bile. Peki AÖF kayıt yenileme işlemleri Anadolu Üniversitesi öğrenci otomasyonu üzerinden nasıl yapılır? AÖF kayıt tarihleri nelerdir?

AÖF kayıt yenileme işlemleri bugün başladı, Anadolu Üniversitesi öğrenci otomasyonu girişi
22 Şubat 2016 Pazartesi 15:27

Onlarca öğrenci birinci dönemi heyecanla bitirmenin ardından Anadolu Üniversitesi ikinci dönem kayıt işlemlerine başladı bile.Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler ikinci dönem AÖF kayıt yenileme işlemlerine çevrildi. Kayır yenileme işlemleri bugün başlıyor. Anadolu Üniversitesi'nin yaptığı duyuruya göre kayıt yenileme işlemleri 22 Şubat Pazartesi sabah başlayıp 4 Mart 2016 Pazartesi günü sona erecek. Peki AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? AÖF harcı ne kadardır ve kredi kartıyla ödenir mi, harç nereye yatırılır gibi soruların cevabı aşağıdadır.

Her zaman olduğu gibi öğrencinin AÖF kaydını yapmak için AÖF'nin belirlediği kayıt yenileme ücretini yatırması gerekiyor. 

Herhangi bir üniveersitenin örgün eğitiminde okuyacak zamanı bulamayan veya hem okuyup hem çalışmak durumunda olan öğrencilerin en çok tercih ettiği fakülte açık öğretim fakültesidir. AÖF bu anlamda öğrencilere büyük kolaylık sağlamaktadır.

Anadolu Üniversitesi'nin kayıt yenileme işlemleri için yaptığı duyuruya göre işlemler kayıt yenileme, ders Ekle-Sil işlemi ve kayıt yenileme ücretinin yani ikinci dönem harçlarının ödenmesiyle gerçekleşecektir.

Öğrenciler AÖF sistemine ders ekleme ve ders çıkarma işlemi http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki öğrenci otomasyonu üzerinden yapılacaktır. 

Bahar döneminde AÖF öğrenciliklerini uzatmak isteyen, kayıt yenilemek isteyen öğrencilerin ders atama işlemleri 30 AKTS'yi geçmeyecek şekilde AÖF tarafında yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği yani zorunlu dersler hariç fakültenin atadığı dersleri azaltabilir, sistemden çıkarabilir veya toplam 35 AKTS krediyi geçmeyecek şekidle üst dönemden yeni dersler ekleyebilir. 

Öğrenciler 22 Şubat 2016 ile 4 Mart 2016 tarihler iarasında kayıt yenileme ücretini ödeyecek ve arkasından ders ekleme-çıkarma işlemini yapacaktır. 

22 Şubat – 04 Mart 2016 tarihleri arasında kayıt yenileme bedelini ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 03, 04 Mart 2016 tarihlerinde http://aof.anadolu.edu.tr adresi Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri bağlantısından ders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.

Ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2015-2016 öğretim yılı Bahar Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında; Kredi Kartı/Banka Kartı ile(öğrenci sayfasından), Vakıfbank şubelerinden, ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0 724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler. Öğrenciler, mazeretli kayıtların son günü olan 04 Mart 2016 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23:30’a kadar, şubelerden ise mesai saati bitimine kadar ödeme yapabilirler. Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapılamayacaktır. Öğrenciler ödeme yaptıktan sonra aldıkları belgenin, 2015-2016 öğretim yılı Bahar Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidirler. 2015-2016 öğretim yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme bedelini ödemeyip sadece geçmiş dönem borç/borçlarını ödeyen öğrencilerin 2015-2016 öğretim yılı Bahar Döneminde kaydı yenilenmez.

04 Mart 2016 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Bahar Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.

Kayıt yenileme işlemini yapan öğrenciler http://www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi Öğrenci Girişi bağlantısından veya http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısından kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kayıt yenileme tarihleri içerisinde mutlaka kontrol etmelidirler.

Şifresi olmayan öğrenciler yeni şifrelerini; www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin “Şifre İşlemleri” bölümündeki “Şifre Hatırlatma” bağlantısından, 0850 200 46 10-19 (10 Hat) ve 444 10 26 numaralı Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezini Fakültemizdeki kayıtlı cep telefonu numaraları ile arayarak veya en yakın AÖF bürolarına şahsen giderek alabilirler.

Kayıt yenileten öğrenciler ders kitaplarını bağlı olduğu AÖF bürosundan kayıt yenileme tarihleri içerisinde veya sonrasında alabilirler.

Kayıt Yenileme ve Öğrenci Kılavuzlarına http://www.anadolu.edu.tr/acikogretim veya http://aof.anadolu.edu.tr adresi Ders Ekle-Sil Otomasyonu bağlantısından ulaşılabilir.  

Kayıt yenileme ile ilgili resmi duyuru bu ilanla yapılmaktadır.

DERSTEN KALIP KALMADIĞIMI NASIL ÖĞRENİRİM?

Eğer dersin yanında yazan harf kodları AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC ise bu dersleri geçtiniz. 

Eğer not harfiniz CD, DC ve DD ise bir sonraki dönem not ortalamanız 2.00 üzerinde ise bu dersleri geçersiniz. 

Eğer not harfiniz FF ise bu dersten kalırsınız. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Açık Öğretim Fakültesinin eğitim kalitesini beğeniyorum.