'304 bin akıllı tahta kuruldu'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Kanal 24'te eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

'304 bin akıllı tahta kuruldu'
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı Kanal 24'te katıldığı canlı yayında eğitim gündemi ve seçimler hakkında konuştu. Bakan Avcı sözlerine terör olaylarında yaşamlarını yitirenlere rahmet, kalanlara sabır temennisyle başladı. 

Doğuya atanan öğretmenler hakkındaki istatistiklerle eğitim gündemine değinen Bakan Avcı, 26 bin öğretmenin 29 kente atandığını söyledi. Bu kapsamda en son atamaların yüzde 70'inin bölgye yapıldığını hatırlattı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yapılan açıklamada Fatih Projesi'nin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı da belirtildi. 304 binden fazla dersliğe akıllı tahta yerleştirdiklerini söyleyen Bakan Avcı, projenin tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. 

Şubat atamalarında 30 bin civarı bir kadro için çalışacaklarını belirten Bakan Avcı, bunun için yeni kadro tahsisi konularına da ihtiyaç olduğunu söyledi. Ayrıca Avcı yeni atanan öğretmenlerin oryantasyonu konularına da değindi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.