2016 yılında Eğitimde yapılan değişiklikler

2016 çabucak geldi ve geçti. 2016 yılı içerisinde yaşanan olaylar belki de 10 yıla sığmayacak kadar büyüktü. Peki 2016 yılı içinde eğitim sistemimizde neler değişti. MEB Bakanı İsmet Yılmaz göreve geldikten sonra eğitim sisteminde adeta devrim yaşandı. İşte 2016 yılında yapılan yenilik ve devrimler haberimizde.

2016 yılında Eğitimde yapılan değişiklikler
28 Aralık 2016 Çarşamba 10:10

2016 yılında eğitim sisteminde ne gibi değişiklikler yapıldı. 2017 yılına girmemize az bir zaman kaldı. Belkide Cumhuriyet döneminin en zorlu yıllarından birisini geride bırakıyoruz. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), 15 Temmuz'da ülkeye işgal girişiminde bulunmuştu. Peki 2016 yılı içerisinde eğitimde ne gibi yenilikler ve radikal kararlar alındı? Özellikle 15 Temmuz İşgal girişiminin ardından devam eden 5 aylık süre içerisinde eğitimde, birçok yenilikler yapıldı. 

15 Temmuz'dan sonra devlet içerisine yuvalanmış FETÖ'cülerin temizlenmesi ile ilgili KHK'lar yayımlandı. KHK'lar ile birlikte eğitim sisteminde yenilikler yapıldı. Sözleşmeli Öğretmenlik ile atama belkide en önemli bir adım olarak görülüyor. 

2016 Yılında Eğitimde Yapılan Değişiklikleri Görmek İçin TIKLAYINIZ

,

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.