2016 DİB MBSTS sonuçları ne zaman açıklanacak? osym.gov.tr

2016 DİB MBSTS (Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı) sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 DİB MBST sınav sonuçları nasıl sorgulanır? Dib mbsts sonuçları osym.gov.tr üzerinden sorgulamak için haber detayıni okuyabilirsiniz.

2016 DİB MBSTS sonuçları ne zaman açıklanacak? osym.gov.tr
02 Nisan 2016 Cumartesi 11:03

2016 DİB MBSTS sınavı bugün saat 14:00’da gerçekleşecek. Sınava girecek olan adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyorlar. ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) 2016 sınav takvimine göre 2016 DİB MBSTS sınavının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belirlendi. İşte 2016 DİB MBSTS sınavı ile alakalı tüm detaylar...

2016 DİB SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınava saatler kala hala sınav giriş belgesini almamış olan adayların yanlarında mutlaka sınav giriş belgesini bulundurmaları gerekmektedir. Sınav giriş belgesi Aday İşlemleri Sistemi (http://ais.osym.gov.tr) üzerinden alınabilmektedir. sisteme aday şifreniz ve T.C. Kimlik numaranız ile giriş yaptığınız taktirde hangi sınav salonunda sınava gireceğinizi öğrenebilirsiniz. 2016 DİB MBSTS sınavı başvuruları 28 Ocak – 2 Şubat 2016 tarihleri arasında alınmıştı.

2016 DİB MBTS SINAVINDA HANGİ SORULARDAN SORU ÇIKACAK?

2016 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavında Kur'an Bilgisi, Tesfir, Akaid ve Kelam, Fıkıh ve İlmihal, Hadis, Siyer ve İslam Tarihi, Dinler ve Mezhepler Tarihi konularından sorular çıkacaktır. Sınav soruları toplam 60 soru olup, cevaplar çoktan seçmeli olacaktır.

DİB MBSTS SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK

DİB MBTS sınavına girecek olan adayların merak ettiği konulardan biri de sınav sonuçlarının kaç yıl geçerli olacağı. Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği 5. Maddesine göre 2016 DİB MBTS sınavı üç yıl süre ile geçerli olacak. Yani bugün girilen DİB MBTS sınavından alınan puan 2 Nisan 2019 tarihine kadar geçerli olacak.

2016 DİB MBTS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yayınlanan 2016 sınav takvimine göre bugün saat 14:00’da gerçekleştirilecek olan 2016 DİB MBTS sınavının sonuçları 14 Nisan 2016 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların sonuçlar açıklandıktan sonra Aday İşlemleri Sistemine (http://ais.osym.gov.tr) giriş yapması gerekmektedir. Sonrasında ise adaylar sınavdan ne kadar puan aldıklarını öğrenebilirler.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayşe - 8 yıl önce
soru hatırlayanlar yok mu
Avatar
Seyfullah - 8 yıl önce
1-min ilmihi illa bimâ şâe de iklap yok cvp: iklap2-yasli hacı amca abdest alıp unutuyor cvp:istihdam 3-A ve B şahısların arasındaki yol cvp:murur4-isra29ayetteki elleri boynuna bağlama cvp:cimrilik5-hzömer yolculga tekçıkmayı hoş gormzdi c:merfu
Avatar
Sedat - 8 yıl önce
Cevaplar bazıları umre rüyetullah mürür temmetü meğazi Ramazan Mansur ahkamı suldanniye ehli adalet ve tevhid yemini gamus