2016 ALES başvuruları için son gün! ALES ilkbahar dönemi sınavı ne zaman?

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre 2016 ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) başvuruları bugün sona erecek. Sınav için başvuru yapmak isteyen adayların bugün mesai saatleri içerisinde başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Peki, ALES başvurusu nasıl yapılır? 2016 ALES ilkbahar dönemi sınavı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

2016 ALES başvuruları için son gün! ALES ilkbahar dönemi sınavı ne zaman?
28 Mart 2016 Pazartesi 13:16

ALES sınavı yüksek lisans veya doktora eğitimi almak isteyen öğrencilerin yanı sıra akademisyenlerin de merakla bekledikleri bir sınav. Aynı zamanda bazı yükseköğretim kurumlarında yer alan öğretmenlik sertifika programları için de ALES sonuçları önem teşkil ediyor. 15 Mart 2016 tarihinde başlayan ALES başvuruları bugün sona erecek.

2016 ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bugün sona erecek olan ALES başvurusu için adayların ilk olarak ÖSYM’nin resmi web sitesinde bulunan (http://www.osym.gov.tr/) 2016-ALES Başvuru Kılavuzu ve Aday Başvuru Formuna ulaşmaları gerekmektedir. Başvuru kılavuzunu inceleyen adayların öncelikle 2016 ALES başvuru ücretini yatırmaları ve sonrasında ise Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden giriş yaparak başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Adayları sisteme TC kimlik no ve aday şifreleri ile giriş yapabilirler.

Online olarak veya başvuru merkezlerinden ALES başvurularını yapan adaylar başvurularını tamamlayarak sınava girme hakkı kazanmış olurlar.

2016 ALES BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILIR?

2016 ALES ilkbahar dönemi sınav başvurusu yapacak olan adayların belirlenen sınav ücretini aşağıda bulunan bankalardan birine yatırmaları gerekmektedir. O bankalar ise şunlardır;

T.C. Ziraat Bankası (ATM veya İnternet bankacılığı)

Halk Bank (ATM veya İnternet bankacılığı)

Akbank (Tüm şubeler, ATM veya İnternet bankacılığı)

Kuveyt Türk Katılım Bankası (Tüm şubeler veya İnternet bankacılığı)

Türk Ekonomi Bankası (Tüm şubeler veya İnternet bankacılığı)

Yukarıda bulunan bankaların haricinde isteyen adaylar ÖSYM’nin resmi web sitesinde bulunan ‘ÖDEMELER’ kısmından kredi kartıyla da sınav ücretini yatırarak başvurularını yapabilirler.

2016 ALES SINAV TAKVİMİ BELLİ OLDU

ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yayınlanan 2016 sınav takvimine göre 2016 ALES başvuru ve sınav tarihleri şu şekilde;

2016 ALES İlkbahar Dönemi başvuruları 15 Mart – 28 Mart 2016 tarihleri arasında alınacak.

2016 ALES İlkbahar Dönemi Sınavı 8 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

2016 ALES Sonbahar Dönemi başvuruları 27 Eylül – 10 Ekim 2016 tarihleri arasında alınacak.

2016 ALES Sonbahar Dönemi sınavı 20 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.