20 Mayıs cuma okullar tatil mi? 19 Mayıs tatili kaç gün?

Memurların ve öğrencilerin merak ettiği 20 Mayıs 2016 tatil mi? Bu sene 19 Mayıs Perşembe tatil gününden sonra 20 Mayıs tatil mi şeklinde bir soru yöneltiyor. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir 20 Mayıs tatil olacak mı? Ankara ve İstanbul 20 Mayıs 2016 tatil mi? 19 Mayıs 2016 tatili kaç gün olacak? Detaylar haberimizde.

20 Mayıs cuma okullar tatil mi? 19 Mayıs tatili kaç gün?
16 Mayıs 2016 Pazartesi 08:25

Milyonlarca memur ve öğrencinin bu hafta en çok merak ettiği  '20 Mayıs 2016 Cuma tatil  olacak mı?' konusu geliyor.  Bilindiği gibi bu perşembe Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının yıl dönümü 19 Mayıs Atatürk'ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle 19 Mayıs 2016 Perşembe resmi kurumlar ve okullar 1 gün tatil olacak. Bu sene 19 Mayıs'ın Perşembe gününe gelmesi nedeniyle, 'Acaba Cuma'da tatil olur mu?' sorusu oluyor. Peki 19 Mayıs Perşembe ve 20 Mayıs 2016 Cuma tatil mi? 20 Mayıs'ta okul olacak mı? 

20 MAYIS 2016 TATİL Mİ? RESMİ AÇIKLAMA VAR MI?

20 Mayıs 2016 Cuma Gününün tatil olup olmayacağı ile ilgili herhangi bir açıklama veya resmi bir yazı yayımlanmadı. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onaylanan Resmî tatil günlerinde 20 Mayıs bulunmuyor. Resmi günlerin perşembe gününe denk geldiği bazı zamanlar Bakanlar Kurulu kararıyla cuma günlerinde tatil yapılmıştı. 20 Mayıs Cuma için henüz bir Bakanlar Kurulu kararı yok. Ancak ilerleyen günlerde bu karar çıkabilir. 

Yıllardır Perşembe gününe gelen tatiller sonrasında cuma günü de resmi kurumlar ve okullar tatil oluyordu. Bu sene de 19 Mayıs Atatürk'ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Perşembe gününe geliyor. Doğal olarak öğrenciler ve milyonlarca çalışan memur cuma günü de okullar tatil olacak mı sorusunun cevabını arıyor.  En anlamlı resmi tatillerden olan 19 Mayıs tatilinin kaç gün olduğunu merak eden öğrenciler ve memurlar için aslında üzülecekleri bir haber veriyoruz. Çünkü 20 Mayıs 2016 tatil değil. Nedense herkesin aklına 19 Mayıs'ın ertesi gününün tatil olacağı akla geliyor. Özellikle öğrenciler 19 Mayıs etkinliklerinden sonraki günün de tatil olacağını düşünüyor ancak yanılıyor.


20 MAYIS'TA OKUL VAR MI? ANKARA VE İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ? MEB AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 19 Mayıs Perşembe gününün ertesi 20 Mayıs Cuma günü ile ilgili herhangi bir tatil haberi yapmadı. Milyonlarca öğrencinin merak ettiği konu ile ilgili MEB'in önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.  Bu sebeple Kamu Saati 'ni takip edin. Kamu Saati'nin uygulamasını indirerek tatil haberini ilk siz alın. İndirmek için tıklayın

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.