15 Üniversite tercih kılavuzundan siliniyor

YÖK, FETÖ'ye destek verdiği için kapatılan 15 üniversiteyi tercih kılavuzundan çıkarılmasına karar verdi. Tercih kılavuzundan çıkarılan üniversiteler neler? Kapatılan Üniversitelerin isimleri neler?

15 Üniversite tercih kılavuzundan siliniyor
25 Temmuz 2016 Pazartesi 10:31

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), darbe girişiminin ardından ilan edilen 3 aylık OHAL sonrasında, OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan üniversitelere ait bilgilerin tercih kılavuzundan çıkarılacağı ile ilgili açıklama yaptı.

Resmi gazete'de yayımlanan kararnameye göre, FETÖ/PDY ilişkisi belirlenen 15 vakıf üniversitesi, 934 özel okul, 109 özel öğrenci yurdu ve pansiyonu, 35 özel sağlık kurum ve kuruluşu, 104 vakıf, 1125 dernek, 19 sendika, federasyon ve konfederasyon kapatıldı. Resmi gazetede yer alan bilgiye göre kapatılan vakıfların her türlü taşınır ve taşınmazları ile her türlü mal varlığı, alacak ve hakları, belge ve evrakı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak devredilmiş sayılacak. Sağlık uygulama ve araştırma merkezleri ve kapatılan diğer kurum ve kuruluşlara ait olan taşınırlar ile her türlü mal varlığı, alacak ve haklar, belge ve evrak Hazine'ye bedelsiz olarak devredilmiş sayılacak. Kapatılanlar her türlü borçlarından dolayı hiçbir şekilde Hazine'den bir hak ve talepte bulunulamayacak.

Kapatılan okullar:

  1. Altın Koza (İpek) Üniversitesi
  2. Bursa Orhangazi Üniversitesi
  3. Canik Başarı ÜNiversitesi
  4. Selahattin Eyyubi Üniversitesi
  5. Fatih Üniversitesi
  6. Melihşah Üniversitesi
  7. Mevlana Üniversitesi
  8. Şifa Üniversitesi
  9. Turgut Özal Üniversitesi
  10. Zirve Üniversitesi
  11. Kanuni Üniversitesi
  12. İzmir Üniversitesi
  13. Murat Hüdavendigar Üniversitesi
  14. Gediz Üniversitesi
  15. Süleyman Şah Üniversitesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.