Zuckerberg kendini hayra adayacak

Facebook’un kurucusu Zuckerberg ile eşi Chan, yaklaşık 45 milyar dolarlık servetlerinin yüzde 99’unu, eğitim ve tedavi edilebilir hastalıklar üzerine çalışacak vakıf için harcayacaklarını açıkladı.

Zuckerberg kendini hayra adayacak
02 Aralık 2015 Çarşamba 08:45

Facebook’un kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, geçen hafta dünyaya gelen kızları Max’a hitaben yazdıkları mektupta, milyarlarca dolarlık bir söz verdi.

Mark Zuckerberg’in Facebook hesabından yayınlanan mektupta genç çift, tüm ebeveynler gibi çocuklarını daha iyi bir dünyada yetiştirmek istediklerini belirterek, bunun için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etti.

Mektuplarında kızlarına, “Senin kuşağının daha iyi bir dünyada yaşayabilmesi için, bizim kuşağımızın yapabileceği çok şey var” diye seslenen çift, oluşturacakları “Chan Zuckerberg Vakfı” için bugünkü değeri yaklaşık 45 milyar doları olan Facebook hisselerinin yüzde 99’unu hayattayken kullanacaklarını açıkladı.

Vakfın, kişiselleştirilmiş eğitim, tedavi edilebilir hastalıklar, insanlar arası iletişim ve güçlü toplumların inşası konularında çalışma yürüteceği bildirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.