Yunanistan ve Ermenistan Savunma Bakanlarından Türkiye'ye suçlamalar

Ermenistan ve Yunanistan Savunma Bakanları, Türkiye'nin DAEŞ'e yardım ettiğini ileri sürdü ve Rus uçağının düşürülmesinde Türkiye'yi suçladı.

Yunanistan ve Ermenistan Savunma Bakanlarından Türkiye'ye suçlamalar
16 Aralık 2015 Çarşamba 20:10

 Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan, Türkiye'nin DAEŞ'i desteklediği iddiasında bulundu. Ohanyan yaptığı açıklamada, "Komşularımızla olan sorunlarımızdan dolayı endişeliyiz. Uluslararası kamuoyu bizim bölgeye yoğunlaşıyor. Ve bölgemizde, Türkiye'nin şahsında, IŞİD'e yardım eden bazı ülkeler var." iddiasında bulundu.

Ohanyan, geçmişte Türk helikopterlerinin Ermenistan hava sahasını ihlal ettiğini ve ülke olarak buna müsamaha gösterdiklerini belirterek, ''Savaş olmayan bölgelerde komşu ülkeler birbirlerinin hava sahalarını ihlal etme olaylarında tolerans göstermeli. Türkiye, Yunan hava sahasını neredeyse her gün ihlal ediyor ve bir kere de Ermenistan'ın hava sahasını ihlal etti. Biz yine de müsamaha gösterdik. Ankara'nın Rus uçağına karşı böyle davranmaya hakkı yoktu." dedi.

Yunan Savunma Bakanı Pamos Kammenos, Türkiye'nin Rus uçağının sınır ihlali yaptığını kanıtlayamadığını söyledi. Kammenos, eldeki delillerin Rus uçağının Suriye topraklarında düşürüldüğü, olayda sınır ihlalinin olmadığını ifade etti.

Türkiye'nin Yunan hava sahasını sürekli ihlal ettiğini söyleyen Yunan Savunma Bakanı, Türkiye'nin DAEŞ'e yardım ettiğini, Türkiye'nin silah, petrol ve uyuşturucu kaçakcılığında DAEŞ'i kullandığını söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.