Yemen Cumhurbaşkanı ''Gelin kurtarılmış bölgeleri yönetin''dedi!

''Gelin kurtarılmış bölgeleri yönetin'' Cumhurbaşkanı Hadi, Suudi Arabistan'da ikamet eden hükümet üyelerini, ülkeye dönerek kurtarılmış vilayetleri yönetme çağrısında bulundu.

Yemen Cumhurbaşkanı ''Gelin kurtarılmış bölgeleri yönetin''dedi!
20 Eylül 2016 Salı 21:02

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Suudi Arabistan'da ikamet eden hükümet üyelerini, Yemen'e dönerek kurtarılmış vilayetleri yönetmeye çağırdı.  

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Hadi, ülkedeki olaylar nedeniyle Suudi Arabistan'da ikamet eden Ahmed bin Dağr başkanlığındaki hükümet üyeleriyle toplantı düzenledi. 

Hadi, hükümet temsilcilerinden, "hükümet güçleri ve yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) kontrolü sağladığı kurtarılmış bölgelerdeki genel durumun yönetilmesini, çeşitli vilayetlerdeki yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde vatandaşların gerekli ihtiyaçlarının karşılanmasını, güvenlik ve istikrarının sağlanmasını ve alt yapı hizmetlerinin aktifleştirilmesini" istedi.

Hükümetin, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in çabalarını ve BM Güvenlik Konseyi'nin 2216 sayılı kararını, Körfez girişimini ve ulusal diyalogda alınan kararları destekleyerek ülkede barışın sağlanması konusundaki ciddiyetini ortaya koyduğunu vurgulayan Hadi, Husilerin ise bu çabaların ve çalışmaların daima karşısında durduğunu kaydetti. 

Hadi, Husileri ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarını, işgal altında tuttuğu bölgelerden çekilmeye ve silahların teslimine davet etti.

 Bu arada Maliye Bakanı Mansur el-Kaiti de Sana'daki Merkez Bankasından, hükümet güçlerinin kontrolü altındaki vilayetlere finansal takviyenin ulaşmasının engellendiğini ve binlerce memurun maaşlarını alamadığını hatırlatarak, Husilerin bu uygulamasına karşılık gereken adımların atılmasını talep etti. 

Yemen hükümet güçleri, güneyde Aden, Hadramevt, Lahec ve Ebyen'i, doğuda Marib ve Şebve vilayetlerini, kuzeydoğu bölgesinde ise El-Cevf vilayetinin bir kısmını kontrolü altında bulunduruyor. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.