Yaptırımların kaldırılması İsrail için hem tehdit hem fırsat!

İsrail Genelkurmay Başkanı Eizenkot, "İran'a yaptırımların kaldırılması İsrail için büyük tehdit oluşturduğu gibi yeni fırsatlar da sunuyor” dedi.

Yaptırımların kaldırılması İsrail için hem tehdit hem fırsat!
19 Ocak 2016 Salı 10:48

TEL AVİV (AA) - İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot, İran'a yaptırımların kaldırılmasının İsrail için “hem tehdit hem fırsat” anlamına geldiğini söyledi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrailli düşünce kuruluşu Milli Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü’nün Tel Aviv’de düzenlediği konferansta konuşan Eizenkot, “İran'a yaptırımların kaldırılması, İsrail için büyük tehdit oluşturduğu gibi yeni fırsatlar da sunuyor” dedi.

Eizenkot, söz konusu “tehdit ve fırsatların” neler olduğunu ise açıklamadı.

İsrail, yaptırımların kaldırılması ile sonuçlanan İran anlaşmasına başından beri sert bir şekilde karşı çıkıyor. Eisenkot’un ise şimdiye kadar İsrailli yetkililerden anlaşmayla ilgili gelen açıklamalarından farklı olarak “fırsatlardan” bahsetmesi dikkat çekti.


Kaynak: AA

Etiketler; #dünya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.