Wikipedia’ya karşı 'Çinpedia' geliyor

En büyük internet ansiklopedisi olan Wikipedia'nın Çin tarzı yakında kullanıcılara sunulacak. Türkiye'de erişim yasağı bulunan Wikipedia'nın yerine çıkması planlanan Çin tarzı Wikipedia'da binlerce uzman çalışacak.

Wikipedia’ya karşı 'Çinpedia' geliyor
09 Mayıs 2017 Salı 12:59

Wikipedia ile benzer bir siteyi Çin hazırlayacak. China Daily'de yer alan habere göre,  üniversite ve araştırma enstitülerinden 20 bin uzman tarafından Çin tarzı Wikipedia hazırlanacak.Gelecek yıl kullanıcılara sunulması beklenen Çin tarzı Wikipedia, Ülkenin tarihi ve kültürel alanlarının yanı sıra 100’den fazla farklı disiplin ile ilgili bilgi içerecek.

İnternet ansiklopedisi, her biri bin kelimeden oluşan 300 bin makaleden oluşacak.

Kaynaklar, söz konusu projenin Wikipedia’ya denk bir çalışma olmaktan öte onu geride bırakacak şekilde hazırlanacağını bildirdi.


Etiketler; #çin #wikipedia
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.