Türkmenler yaşam savaşı veriyor

Esed rejiminin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılarından kaçanların yardıma ihtiyacı var.

Türkmenler yaşam savaşı veriyor
21 Kasım 2015 Cumartesi 16:12

Yoğun saldırıların yaşandığı Bayırbucak Türkmen ve Cebel Ekrad bölgelerinden kaçan çok sayıda kişi, Suriye'nin Türkiye sınırı yakınlarında güvenli gördükleri yerlere sığınıyor. 

İç savaşın başladığı günden bu yana yaşadıkları yerleri terk etmeyen bazı Suriyeliler, Esed güçlerinin son günlerde Rusya'nın da desteğiyle Bayırbucak Türkmen bölgesine düzenlediği hava destekli kara harekatının ardından göç etmeye mecbur kaldı.

Bombardımanın sürdüğü köylerini terk eden Bayırbucak Türkmen ve Cebel Ekrad bölgelerindeki siviller, çocuklarıyla çıktıkları yollarda büyük sıkıntı yaşıyor.

Bayırbucak Türkmenlerinden Tahsin Abdo yaklaşık 4 yıldır köylerinin bombalandığını ancak saldırıların son bir ayda arttığını kaydetti.

Kaçmaktan başka çarelerinin kalmadığını ifade eden Abdo, biri 2, diğeri 5 yaşında iki çocuğu ve eşiyle naylondan kurdukları çadırda kaldıklarını anlattı.

Bölgede en büyük ihtiyacın çadır olduğunu dile getiren Abdo, "Yaklaşık 3 gündür burada yaşıyoruz. Battaniye ve biraz gıda vardı, onlarla idare ediyoruz. Daha önce gelen yakınlarımız bizimle ekmeğini paylaşıyor. Türkiye'den de bazen yardım geliyor. Akşamları soğuk oluyor. Yeni bir çadıra ihtiyacımız var ama canımızı kurtardığımız için mutluyuz. Bombardıman biterse evimize döneceğiz. Bizim gibi yüzlerce insan burada perişan" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah yardımcınız olsun.