Türkmenler güney bölgelere iniyor

Suriye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesindeki çatışmalar, güneydeki Gımam, Zuveyk, Derhanne ile Cebel Ekrad bölgesi ve çevresinde yoğunlaştı.

Türkmenler güney bölgelere iniyor
28 Kasım 2015 Cumartesi 10:51

Suriye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesindeki çatışmalar, güneydeki Gımam, Zuveyk, Derhanne ile Cebel Ekrad bölgesi ve çevresinde yoğunlaştı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Esed ve Rus güçlerinin, Türkmen köylerine yönelik saldırıları bugün de sürüyor.

Dün yoğun çatışmaların yaşandığı ve Türkmenlerin eline geçen Kızıldağ'ın tepesinden aralıklarla patlama sesleri gelirken, çatışmaların bölgenin güneyinde yer alan Gımam, Zuveyk, Derhanne ile Cebel Ekrad bölgesi ve çevresinde devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, Türkmenlerin kontrolündeki Avanlı bölgesinde bazı mevzilerin rejimin eline geçtiği öğrenilirken, önceki gün Esed rejiminin Kızıldağ'ın kontrolünü kaybetmesinin ardından Bayırbucak Türkmen bölgesine saldırmak için farklı bölgelerden yeni cepheler açmaya çalıştığı öğrenildi. Son 5 günde Yayladağı Arfalı noktasından Türkiye'ye geçenlerin sayısı 500'e ulaştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Allah yardımcınız olsun. Allah sizi muzaffer kılsın İnşAllah.