Türkiye Uluslar Arası Topluma Seslendi

Türkiye Uluslar Arası Topluma Seslendi

Türkiye Uluslar Arası Topluma Seslendi
Admin
Admin
28 Şubat 2020 Cuma 13:14

Türkiye Uluslar Arası Topluma Seslendi !

Suriye'nin İdlib bölgesi Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarının bütün yerleşim yerinin barış ve istikrarı için ciddi tehdit olmaya sürdürdüğü konusunda bilgilerinde olan Kaymakcı, Mayıs 2019'dan bu tarafa rejimin saldırılarında 1800'den fazla sivilin katledildiğine dikkat çekti.

Kaymakcı, BM verilerince , 1 milyondan fazla sivilin bölgede yerleşiminden edildiğini ve Türkiye sınırına kaçmaya resmen zorluk yaşatıldığı dile getirilmiş ve şunları anlatmıştır:

Uluslararası toplumun Suriye'de uçuşa yasak bölge projesi lazım olduğuna değinen İletişim Başkanı Altun şunları anlattı :

"Suriye'de rejim, Astana projesi üzerindeki vaatlerini sağlamamakta direnç gösterdi. Türkiye kendini savunma hakkını kullanmakta özgürdür ve o hakkı yerine getirdi ve İdlib'de insani felaketi engellemek için operasyonlarını uluslararası yasalara uyumlu olarak hayata geçirdi. Suriye'de rejim etnik temizlik gerçekleştiriyor, milyonlarca insanı İdlib'in dışına gönderiyor."


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.