Türkiye savaşa giriyor

Türkiye ve ABD Suriye sınırının 98 kilometrelik alanını IŞİD'in elinden almak için kara operasyonu yapacak.

Türkiye savaşa giriyor
17 Kasım 2015 Salı 17:26

 ABD Dışişleri Bakanı Kerry Türkiye ile ortak operasyon yapacaklarını açıkladı. Suriye sınırının 98 kilometrelik alanı için yapılacak operasyon hakkında detay vermeyen Kerry'nin sözlerinden kara savaşı anlaşıldı. 

Suriye'de bu zamana kadar IŞİD karşıtı savaşın yalnızca havadan olduğu göz önüne alındığında Suriye'de Türkiye ile girilecek yeni bir operasyonun kara operasyonu olacağı anlaşılıyor. 

Kerry, "Sincar bölgesini kurtardık. Yakınlarda bulunan topluluklara doğru hareket ediyoruz. Rakka'da Fransa ve Rusya'nın artan saldırıları söz konusu" diye konuştu.

Türkiye'yle Suriye'nin kuzeyinde birlikte hareket ettiklerini belirten Kerry, "Suriye'nin kuzey sınırının yüzde 75'i kapanmış durumda. Türklerle geri kalan 98 kilometreyi kapatmak için operasyona giriyoruz. Büyük çaba sarf ediyoruz. Özel kuvvetlerimizle bölgedeyiz. DAEŞ'in üzerinde daha fazla baskı oluştuğunu düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.