Trafik sorununu çözecek 'uber otobüs' projesi!

Trafik sorunun çözebilmek için icad edilen projeyle aynı anda 1200 yolcu taşıyabilecek. Kamuoyuna paylaşılan proje 1200 yolcu taşıyabilen etkileyici bir futuristik 'uber otobüs' dizaynını sahip olacak.

Trafik sorununu çözecek 'uber otobüs' projesi!
25 Mayıs 2016 Çarşamba 09:37

Trafik sorunun çözebilmek için icad edilen projeyle aynı anda 1200 yolcu taşıyabilecek. Kamuoyuna paylaşılan proje 1200 yolcu  taşıyabilen etkileyici bir futuristik 'uber otobüs' dizaynını sahip olacak. Tasarlanan araç ile diğer araçların üzerinde geçerek trafik sorununun çözülmesi amaçlanıyor.

En üst düzey metro sistemi

Yol alanı kullanımını en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmış bir metro sistemi olarak tanımlanan Transit Yükseltilmiş Otobüs (TEB) Çin'in trafik sorununu çözüm getirilmek için yapılacak. Araç, Pekin Uluslararası Yüksek Teknoloji Fuarı'nda kamuoyuna sunuldu. Tasarımın üst düzey proje mühendisi Bai Zhiming, aynı anda 1200 yolcunun TEB ile taşınabileceğini belirtti.

Hem çevre dostu hemde düşük maliyet

Projenin Çinli tasarımcıları, aracın hem çevre dostu hem de düşük maliyetli olduğunu iddia ederken araç, güneş enerjisi panellerinden dönüştürülen elektrik ile çalışacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.