Temyize gitti, idam cezası ile döndü...

Suudi Arabistan'da 4 yıl hapis ve 800 kırbaç cezasına çarptırılan şair Eşref Fayad, temyize gittikten sonra idam cezasına çarptırıldı.

Temyize gitti, idam cezası ile döndü...
03 Şubat 2016 Çarşamba 23:29

 Filistinli şair hakkında 2014 yılında verilen karar idama çevrildi, şimdi ise şairin affedilip, affedilmeyeceği konuşuluyor. İslam'a küfür ettiği ve Allah ile Kuran'ı tiye aldığı için 4 yıl hapis cezası verilen Eşref Fayad, aynı zamanda 800 kırbaç cezasına da çarptırılmıştı. Fayad bu karar üzerine temyiz davası açtı. Kasım ayında açıklanan temyiz davasının sonucu ile şairin cezası idama döndürüldü.

Uluslararası alanda ciddi tepkilere neden olan idam kararı, gelen tepkiler üzerine 800 kırbaca ve 8 yıl hapis cezasına çevrildi. Durumu da Fayad'ın avukatı sosyal medya üzerinden kamuya açıkladı. 

Kaydedilen verilere göreyse Suudi Arabistan idam cezasının en çok verildiği ülkelerin başında geliyor.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.