Suudi Arabistan'da bir askeri üs vuruldu

Husiler, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki bir askeri üssü balistik füzeyle vurdu. İşte detaylar...

Suudi Arabistan'da bir askeri üs vuruldu
07 Şubat 2017 Salı 08:43

Husiler, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir askeri üssü vurdu. Yemen'de hükümet karşıtı Husiler ve Sana yönetimini destekleyen Suudi Arabistan arasında sular durulmuyor. Geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan'ın gemisine saldırı düzenleyen Husiler, dün akşam da Riyad'da bir askeri üssü İran’ın geliştirdiği Scud füzesiyle ile vurdu.

Associated Press, Şii milislerin Riyad'a gerçekleştirdiği ilk balistik füzeli saldırı olduğunu belirtti. Ajans, Husilerin Riyad'a yeni saldırılar da düzenleme tehdidinde bulunduğunu bildirdi. Husilerden yapılan açıklamada, “Belirtmek isteriz ki Suudi Arabistan'ın başkenti artık füzelerimizin menzili içindedir ve Allah izin verirse, devamı daha büyük olacak” denildi.

Husilere bağlı haber ajansı SABA'nın aktardığı açıklamada, Riyad'da vurulan El Mazahmiya üssünün Yemen'in başkenti Sana'ya yaklaşık 1000 kilometre uzaklıkta olduğu ifade edildi.

Arap basını, Riyad'ı vuran füzenin, Sovyet yapımı Scud füzelerinin bir benzeri olan Borkan-1 tipi olduğunu ve Yemen'de geliştirildiğini öne sürdü. Bu füzelerin menzilinin 800 kilometre olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.