Suriye'de Esed ve Rus uçakları İdlib'i bombaladı: 5 ölü, 11 yaralı

Suriye'de iç savaş devam ediyor. Suriye rejimine ve Rusya'ya ait savaş uçakları İdlib ve çevresine bomba yağdırdı. Hava saldırısında 5 kişinin öldüğü ve 11 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Suriye'de Esed ve Rus uçakları İdlib'i bombaladı: 5 ölü, 11 yaralı
14 Ağustos 2016 Pazar 15:34

Suriye'de Rejim güçlerine ve Rusya'ya ait savaş jetleri, İdlib'in sanayi bölgesi çevresine hava saldırısı düzenledi. Gerçekleşen saldırıya ait bilgi Sahra Hastanesi'nden geldi. Saldırıda yetkililer 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin ise yaralandığını bildiridi.

Yerleşim yerlerinin hedef alındığı saldırıda araç ve binaların hasar gördüğü belirtildi.  Yetkililer ayrıca, Rus ve Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'e bağlı Eriha ilçesi, Serakib kasabası ve Taftanaz beldesinde de yerleşim alanlarını hedef aldığını belirtti. İdlib'deki yerel aktivistlerden Firas Taki, bir Rus jetinin muhaliflerin denetimindeki çoğunlukla Dürzilerin yaşadığı Kalb el-Loz köyünü bombaladığını söyledi. Yaşanan saldırıda ise 3 kişinin yaralandığı ifade edildi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.