Suriye'de canlı bomba saldırısı! 100'den fazla ölü var

Suriye'nin Tartus kentinde ve Lazkiye iline bağlı Cebele ilçesinde toplamda 7 ayrı patlama gerçekleşti.

Suriye'de canlı bomba saldırısı! 100'den fazla ölü var
23 Mayıs 2016 Pazartesi 12:44

Suriye'nin Tartus ilinde üç, Lazkiye iline bağlı Cebele ilçesinde ise dört ayrı patlama gerçekleştiği açıklandı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ölü sayısı hakkında açıklama yapmazken Reuters en az 100 kişi öldüğünü duyurdu.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırılardan en az ikisinin canlı bomba ile gerçekleştirildiğini aktardı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin olduğunu belirten Gözlemevi,  ölü ve yaralı sayısına ilişkin kesin bilgi vermedi.

Reuters Haber Ajansı 7 saldırıda en az 100 kişinin öldüğünü öne sürdü.

İlk belirlemeler göre 65 kişi öldü

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Tartus ve Lazkiye kırsalındaki Ceble'de gerçekleşen yedi ayrı bölgedeki patlamada ilk belirlemelere göre 65 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişinin yaralanırken bazılarının ağır olduğu belirtildi. Patlamada büyük hasarlar meydana geldi.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan haberde Tartus'taki patlamanın otogar yakınlarında olduğu ifade edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.