Saldırılar olağan üstü hal getirdi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'te yaşanan saldırıların ardından ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Saldırılar olağan üstü hal getirdi
14 Kasım 2015 Cumartesi 07:35

Fransa'nın başkenti Paris'i sarsan saldırıların ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı François Hollande, orduyu göreve çağırdı, olağanüstü hal ilan etti ve sınırları kapattıklarını söyledi.


Hollande, saldırılarda şu ana kadar ölenlerin sayısıyla ilgili rakam vermedi, ancak Fransız BFM televizyon kanalı, Paris’i sarsan terör saldırılarında ölenlerin sayısının 142'ye yükseldiğini duyurdu. Çeşitli kaynaklar bu sayının 153 olduğunu belirtiyor.

Televizyon kanalının polis kaynaklarına dayanarak verdiği haber, şu ana kadar resmi makamlar tarafından doğrulanmadı.

Bu arada, başkentte toplam 7 yerde çıkan silahlı çatışmalarda çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Fransız yetkililer, Parislilere başkentte kamu güvenliği sağlanana kadar sokağa çıkmamaları yönünde çağrı yapıyor.

"Stade de France" etrafında meydana gelen üç ayrı patlama dışında, bu bölgede el bombalarının da kullanıldığı yine gelen haberler arasında.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.