Rusya: Türkiye'de Cenevre'ye gitmesin!

Rusya, Cenevre'de düzenlenecek olan Suriye görüşmelerine PYD'nin davet edilmemesine tepki gösterdi. Türkiye'nin konu ile ilgisinin olmadığını belirtti.

Rusya: Türkiye'de Cenevre'ye gitmesin!
27 Ocak 2016 Çarşamba 13:05

Türkiye, Cenevre'de düzenlenecek olan Suriye görüşmelerine PYD'nin çağırılmasına karşı çıkmış ve "PYD davet edilirse boykot ederiz" açıklamasında bulunmuştu. Bu durum üzerine Fransa'dan açıklama geldi ve Birleşmiş Milletler'in PYD'yi davet etmeyeceği belirtildi. Konuya ilişkin Rusya'dan da açıklama geldi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un, Birleşmiş  Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın kendisine PYD'nin  Cenevre görüşmelerine davet edilmediğini söylediğini açıklamasının ardından Rusya açıklama yaptı.

Türkiye'nin BM'ye terör örgütü PYD konusunda rest çekmesinden rahatsızlık duyan Rusya, “Ankara’nın, Suriye görüşmelerine katılması öngörülmüyor” açıklamasında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihayil Bogdanov, Türkiye'nin tavrına anlam veremediklerini, Ankara'nın görüşmelerle bir ilgisi olmadığını ifade ederek ''Nasıl Moskova, Washington ve Riyad bu görüşmelere katılmıyorsa Ankara da burada yer almıyor, katılmıyor. Dolayısıyla olayın Ankara ile bir alakası yok.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
lazoğli - 8 yıl önce
Senin işin ne suriyede moskof.