Putin'den Suriye kararı: Rus uçakları artık...

Moskova ve Tahran arasında imzalanan anlaşma uygulanmaya başlandı. Bu anlaşmaya göre Rusya'nın Modzok hava üssünden kalkan Rus bombardıman uçakları artık İran'ın Hamedan hava üssüne konuşlanacak.

Putin'den Suriye kararı: Rus uçakları artık...
16 Ağustos 2016 Salı 11:13

Moskova ve Tahran arasında imzalanan anlaşma uygulanmaya başlandı. El Masdar News tarafından yapılan habere göre Suriye'de bulunan muhalif güçleri vurmak için Rusya'daki Modzok hava üssünden kalkan uçaklar İran'ın Hamedan hava üssünde konuşlandırılmaya başlandı. Bu yapılan uygulama sayesinde Rus bombardıman uçaklarını uçuş süresi yüzde 60 azalarak hem tasarruf sağlanacak hem de havadan yapılan saldırıların etkinliği arttırılmış oldu.

Bugüne dek Modzok'tan havalanan TU-22M3 tipi stratejik bombardıman uçakları, Palmira'daki hedefleri vurmak için 2150 kilometre kat ederken, Hamedan'dan kalkan uçaklar sadece 900 kilometre mesafe uçacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.