Polonya'dan sığınmacı almayacak

Polonya, Paris'te yaşanan saldırıların ardından ülkeye sığınmacı kabul etmek istemiyor.

Polonya'dan sığınmacı almayacak
14 Kasım 2015 Cumartesi 16:22

 Polonya'da yapılan seçimlerin ardından Avrupa İlişkileri Bakanı olarak atanan ve haftaya göreve başlaması beklenen Konrad Szymanski , Polonya'nın AB içinde sığınmacıların dağıtılmasına ilişkin verdiği sözünün siyasi olarak yerine getirebilmesine imkan görmediğini söyledi.

Konrad Szymanski "wpolityce" adlı internet sitesi için yazdığı kısa makalede Paris'te yaşanan saldırıların Avrupa'nın sığınmacı krizindeki politikasının derin bir revizyona ihtiyacı olduğunu gösterdiğini savundu.

Konrad Szymanski,  Paris'te trajik olayların göz önüne alındığında Polonya'nın AB'ye taahhüt ettiği sığınmacı kabulünün siyasi olarak yerine getirebilmesine imkan görülmediğini belirtti.

Szymanski, Avrupa'nın acilen AB'nin dış sınırlarının kontrolü, sığınmacıların talepleri konusunda üçüncü ülkeler ile anlaşarak kaynağında krize karşı mücadele edilmesini gündemine alması gerektiğini vurguladı.

Szymanski ayrıca Polonya'nın sığınmacılar konusunda kontrolü elinde tutması gerektiğini kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.