Paris'te dün gece 6 değil 7 saldırı düzenlendi

Fransa'nın başkenti Paris'te peş peşe silahlı ve bombalı saldırılar düzenlendi. Farklı noktalardaki saldırılarda polis kaynaklarına göre 142 kişi hayatını kaybetti. Ülkede olağanüstü hal ilan edildi.

Paris'te dün gece 6 değil 7 saldırı düzenlendi
14 Kasım 2015 Cumartesi 07:31

Fransa'nın başkenti Paris'te peş peşe silahlı ve bombalı saldırılar düzenlendi. Farklı noktalarda düzenlenen saldırılarda şu ana kadar 142 kişi hayatını kaybetti. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande olağanüstü hal ilan etti.

Silahlı saldırılar, 10. bölgedeki Charonne sokağı ve 11. bölgedeki Bataclan konser salonunda gerçekleşti. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, 10. bölgedeki saldırıda otomobilden çıkan bir kişi, "La Belle Equipe" isimli restoranın bahçesindeki müşterileri otomatik tüfekle taradı.

11. bölgedeki Bataclan konser salonunun etrafındaki saldırıda ise iki veya üç kişi yine otomatik silahlarla kalabalığı ve güvenlik güçlerini taradı. Bu saldırganların birkaç kişiyi rehin aldığı bildirildi.

Stade de France'ın çevresinde en az iki bomba patladı

Fransa ve Alman milli takımlarının dostluk maçında karşılaştığı "Stade de France"ın etrafında ise en az iki bombanın patladığı bildirildi.

Statta bulunan Cumhurbaşkanı François Hollande ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve’ün derhal yoğun güvenlik önlemleri altında stattan ayrıldığı ve konuyla ilgili "kriz masası" oluşturulduğu bildirildi.   

Saldırılar sırasında el bombaları kullanıldığı da gelen haberler arasında.

Bakanlar kurulu olağanüstü toplandı

Fransa’da bakanlar kurulu, Paris’i sarsan terör saldırılarının ardından bugün Elysee Sarayı’nda olağanüstü toplandı.

Cumhurbaşkanı François Hollande’ın, ülkede olağanüstü hal ilan etmesi ve sınırlarının kapatılmasına karar vermesinin ardından yapılan toplantıda terörle mücadelede ivedilikle alınacak önlemler masaya yatırıldı.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlar kurulu Hollande’ın açıkladığı olağanüstü hal ilanını onayladı.

Alınan önlemler çerçevesinde ilk etapta 1500 ilave askerin güvenliğin sağlanması için görevlendirilmesi kararlaştırıldı.


Başkenti kana bulayan iki ayrı silahlı ve  üç ayrı bombalı saldırıda savcının açıklamasına göre en az 120 kişi hayatını kaybetti. Polis kaynakları ise 100'ü konser salonunda 142 kişinin öldürüldüğünü bildirmişti. Yaralı sayısı ile ilgili  çelişkili bilgiler olmakla birlikte, en az 60 kişinin hastanelerde tedavi altında olduğu belirtiliyor.  

Yine polisin, Bataclan konser salonunda rehineleri kurtarmak için yaptığı operasyonda üç terörist öldürüldü.

Bu arada, siyasi partiler bölge seçimleri öncesi başlattıkları seçim kampanyalarına ara verdiler.

Fransa’nın başkenti Paris saldırılarla sarsılırken, başkent bölgesinde güvenlik önlemleri en üst seviye çıkartıldı.


Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın olağanüstü hal ilan etmesinin ardından, başkentin bazı bölgelerine askeri birliklerin konuşlandırıldıkları gözleniyor.

Emniyet, güvenlik önlemleri çerçevesinde başkentteki 5 metro istasyonunu kapattı.

France 24 kanalı, stadın etrafındaki üç mağazanın bombalı saldırının hedefi olduğunu bildirdi.

Yine France 24 kanalı polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, başkentte toplam 7 ayrı bölgede saldırı ve çatışmaların gerçekleştiğini duyurdu.

Stade de France’ın etrafındaki üç ayrı bombalı saldırı ve diğer iki bölgedeki silahlı saldırıların akşam yerel saat ile 22 sularında başlaması, teröristlerin aynı anda, planlı ve koordineli bir şekilde hareket ettiğini ortaya koyuyor.


Cumhurbaşkanı François Hollande, televizyona yaptığı kısa açıklamada saldırıları ‘’korkunç’’ bir olay olarak niteleyip, olağanüstü hal ilan ederken, terörle mücadele için bütün imkanların seferber edileceğini ve ordunun da asayişin sağlanması için görev yapacağını duyurdu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.