Pakistan'daki bombalı saldırıda 55 kişi hayatını kaybetti

Pakistan'nın Gülşen İkbal lunaparkında bombalı saldırıda sonrasında, 55 kişinin yaşamını yitirdi, 200'den fazla kişide yaralandı.

Pakistan'daki bombalı saldırıda 55 kişi hayatını kaybetti
27 Mart 2016 Pazar 19:39

Pakistan'nın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'daki Gülşen İkbal lunaparkında düzenlenen bombalı saldırıda, eyalette bulunan Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, 55 kişinin yaşamını yitirdiğini, 200'den fazla kişinin de yaralandığını belirtti. 

Yapılan açıklamada, saldırının, pazar tatili nedeniyle eğlenmek için lunaparka giden halka yönelik düzenlendiği ve yaralılar arasında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu bildirildi. Bombalı saldırıdan bölgeye çok sayıda ambulans ve polisin sevk edildi.

Bomba uzmanları tarafından yapılan incelemede canlı bomba saldırısında 8 kilogram patlayıcı madde kullanıldığının tahmin ediliyor. Yaşanılan saldırı sonrasında Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de saldırının ardından üç günlük yas ilan etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allahım müslümanlara yardım et.