Obama ve Trump'tan Rusya açıklaması

ABD Başkanı Barack Obama ile geçtiğimiz aylarda başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump, Rusya için açıklama yaptı.

Obama ve Trump'tan Rusya açıklaması
30 Aralık 2016 Cuma 10:10

ABD Başkanı Barack Obama, Rus diplomatlarının sınır dışı edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Rusya'ya karşı yapılan eylemlerin tepkinin tamamı olmadığına vurgu yapan Barack Obama, eylemlerde bulunmaya devam edeceklerini söyledi. Ayrıca ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump ise yazılı açıklama yaptı.

Barack Obama'nın açıklaması

"Bu eylemler, Rusya'nın agresif faaliyetlerine verdiğimiz tepkinin tamamı değildir. Bazılarını kamuya açıklamayacağımız bir şekilde, belirlediğimiz zaman ve yerde çeşitli eylemlerde bulunmaya devam edeceğiz. Rusya'yı yaptıklarından sorumlu tutmanın yanında, ABD ve dostları ve dünya genelindeki müttefikleri Rusya'nın oturmuş uluslararası davranış normlarını baltalamaya ve demokratik yönetime müdahale etme çabalarına karşı birlikte çalışmalılar. Bu amaçla yönetimim, önümüzdeki günlerde Rusya'nın seçimlerimize müdahale etme çabaları ve önceki seçimlerdeki seçim döngüsü ile ilgili kötü niyetli siber faaliyetleri hakkında Kongre'ye bir rapor sunacak."

Donald Trump'ın açıklaması

"Ülkemizin daha büyük ve daha iyi durumlara geçme zamanı. Yine de ülkemizin ve büyük halkımızın çıkarları için önümüzdeki hafta bu durumun gerçekleri hakkında güncel bilgi almak için istihbarat topluluğunun liderleriyle bir araya geleceğim."


   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.