O ülke FETÖ'cüleri vermeyeceğini duyurdu

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında iltica başvurusu yapan FETÖ'cülerin Türkiye'ye iadesi yapılmacağı hakkında İsveç Göçmenler Ofisi'nden açıklama geldi.

O ülke FETÖ'cüleri vermeyeceğini duyurdu
06 Ekim 2016 Perşembe 13:57

İsveç, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde güçlü bağlantılı olan kişilerin iadesinin yapılmayacağını duyurdu. Ağustos ayının başında FETÖ'cülerin iltica başvuruları reddedilmesine rağmen Türkiye'ye iadeside gerçekleşmeyecek.

İsveç Göçmenler Ofisinin rakamlarına göre darbe girişiminin ardından Türkiye'den 176 kişinin iltica ettiğini ve bunlarında terör örgütü ile bağlantısının olduğunu söyleyen SVD gazetesi, iltica başvurusunda bulunan Today's Zaman eski Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt'un demeçlerine yer verdi. Başvuru durumunun belirsiz olduğunu yazan gazete, Göçmenlik Ofisi'nin iltica başvurusu reddedilen FETÖ bağlantılı kişilerin Türkiye'ye gönderilmemesine karar verdiği ve ülkede kalabileceklerini duyurdu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.