Nusra Cephesi'nin üst düzey yöneticisi öldürüldü!

Suriye'de Nusra Cephesi'nin üst düzey yöneticilerinden "Ebu Firas es-Suri" adıyla tanınan Rıdvan Numus'un öldürüldüğü bildirildi.

Nusra Cephesi'nin üst düzey yöneticisi öldürüldü!
04 Nisan 2016 Pazartesi 09:08

Suriye'de, Nusra Cephesi'nin üst düzey yöneticilerinden "Ebu Firas es-Suri" adıyla tanınan Rıdvan Numus'un öldürüldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, uluslararası koalisyon güçlerine ait olduğu tahmin edilen uçakların İdlib'in batısındaki Kefer Calis köyünü hedef alan hava saldırısında, Nusra'nın üst düzey yöneticilerinden Numus yaşamını yitirdi.

Saldırıda Ebu Firas ile bir oğlunun yanısıra Nusra ile Aksa Askerleri'ne (Cundu'l-Aksa) bağlı 10 kişinin öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Ebu Firas, 1950'de Şam'da doğdu. "Teğmen" rütbesiyle 1970'te harp okulundan mezun olan Ebu Firas, 9 yıl sonra bazı suçlamalarla ordudan atıldı. Yemen El-Kaidesine bağlanan Ebu Firas, DAEŞ'le ihtilafların başlaması üzerine 2013 yılına kadar kaldığı Yemen'den ayrılarak Suriye'ye gitti.

(AA)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.