NATO'dan 15 Temmuz açıklaması

Türkiye'ye gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklamada bulundu.

NATO'dan 15 Temmuz açıklaması
09 Eylül 2016 Cuma 11:29

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'ye gelen Stoltenberg açıklamaları sırasında 15 Temmuz darbe girişimini kınadı ve Türk halkının darbe girişi karşısında durmasından, sokaklara dökülelerek savunmalarından etkilendiğini kaydetti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'la görüştükten sonra gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Dışişleri Bakanı ile darbe girişiminin ilk saatlerinde görüşmüştük Türk demokrasisine yönelik bu saldırıyı kınadığımızı, NATO ve Türkiye dayanışmasının altını çizmiştik.Ülkelerimiz herhangi birinde demokrasiyi hedef alan her türlü saldırı, ittifakımızın mutlak temeline yapılmış bir saldırıdır. Türk halkının darbe girişi karşısında durmasını sokaklara dökülmelerini ve savunmalarını etkilenerek karşıladım. NATO'nun Türkiye'ye bu zorlu zamanlarda tam anlamıyla desteği mevcuttur" dedi.

Türkiye'nin DEAŞ'la mücadele çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye'nin NATO'ya, NATO'nun Türkiye'ye ihtiyacı var.Türkiye'nin kendini savunma hakkı vardır. NATO ve müttefikleri koalisyon güçlerini destekliyor. DAEŞ'e karşı mücadelede desteği sürdüreceğiz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Biraz geç kaldınız.