'Musul'ın kurtuluşu peygamber ordusuna nasip olacak'

TSK'nın Cerablus'u DAEŞ'ten kurtarmak için başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı'nın Dicle'ye de düzenlenmesini isteyen Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı, Irak'taki Türkmenlerinde gönlünde yatanın 'Türk ordusu' olduğunu söyledi.

'Musul'ın kurtuluşu peygamber ordusuna nasip olacak'
09 Eylül 2016 Cuma 12:33

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı, DAEŞ işgali altında olan Dicle'ye 'Fırat Kalkanı' gibi operasyon beklediklerini belirterek "Bölgenin kurtuluşu, Peygamber ordusu adını alan Türk ordusuna nasip olacaktır." diye konuştu.

Irak halkının peşmergesiyle, Arap’ıyla ve Türkmeni’yle birlikte Türk ordusundan ‘Dicle Kalkanı’ operasyonu beklediklerini söyleyen Beyatlı, şu açıklamada bulundu:

'Bizi ancak Türk ordusu kurtarabilir'

‘Türkiye, bölgede DAEŞ'in üstesinden gelebilecek tek ülke haline gelmiştir. Fırat Kalkanı harekatıyla kısa sürede terör örgütlerinin püskürtülmesi bunu göstermektedir. Bölgedeki halkın bu örgütlerden ne kadar muzdarip olduğunu görüyorsunuz. Halk, Türk ordusunu alkışla karşılamıştır. Irak halkları da gerek peşmerge gerek Türkmenler ve Araplar, Türk ordusunu aynı heyecanla beklemektedir. Iraklılar olarak 'Dicle kalkanının' başlamasını arzuluyoruz. Böyle bir harekatla Türkmenlerin yaşadığı Musul ve Telafer'den DAEŞ'i uzaklaştırmak ancak Türk ordusunun eliyle mümkün olacaktır. Türkmenler olarak silahlı gücümüzle Türk ordusunun yanında olacağımızı belirtmek istiyorum. Irak'taki 3 milyon Türkmenin gönlünde yatan, 'bizi ancak Türk ordusu kurtarabilir' düşüncesidir.’

Peygamber ordusuna nasip olacak

‘Türkiye, Suriye'ye huzuru getirecek bir ülke olduğunu dünyaya nasıl göstermişse Musul'un kurtuluşu da inşallah Ankara'ya nasip olacaktır. Bölgenin kurtuluşu, Peygamber ordusu adını alan Türk ordusuna nasip olacaktır.’

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Rabbim ordumuzu muzaffer kılsın.