Musul'da DAEŞ katliamı: 284 kişiye infaz

Musul'u elinde bulunduran DAEŞ'in canlı kalkan olarak köylüleri kaçırdığı ve 284 kişiyi infaz ettiği açıklandı.

Musul'da DAEŞ katliamı: 284 kişiye infaz
23 Ekim 2016 Pazar 11:24

DAEŞ'i temizlemek için başlatılan Musul operasyonda katliam haberleri gelmeye başladı. ABD merkezli haberde DAEŞ'in 284 kişiyi infaz ettiği vurgulandı.

Irak'ın ikinci büyük şehri olan ve 1.5 milyon kişinin yaşadığı Musul'da bulunan DAEŞ ABD merkezli CNN International kanalında yer alan habere göre 284 kişiyi öldürdü. İsmi açıklanmayan istihbarat yetkilisi tarafından verilen katliam haberinde dozerlerle toplu mezarlara gömülen kurbanların arasında çocukların da bulunduğu belirtilirken DAEŞ'in bu kişileri canlı kalkan olarak kullanmak için kaçırdığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler insan hakları yetkililerince önceki gün yapılan açıklamada ise DEAŞ militanlarının Musul'un köylerinden en az 550 aileyi canlı kalkan olarak kullanmak üzere kendi kontrollerindeki bölgelere götürdüğü bildirilmişti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 7 yıl önce
Terör örgütlerinin isimleri değişse de yöntemleri aynı. Yüce Allah mazlumların yardımcısı olsun.