Mursi'nin davası 16 Aralık'ta

Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin "Katar adına casusluk" yapmak suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması ertelendi.

Mursi'nin davası 16 Aralık'ta
05 Aralık 2015 Cumartesi 16:34

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan, ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "Katar adına casusluk" yapmak suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. 

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkentteki Kahire Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşması, savunma makamının Cumhurbaşkanlığı tarafından kurulan İnceleme Komitesi'nin bugün sunduğu raporu incelemesi için 16 Aralık'a ertelendi. 

Yargı heyeti, Mursi ile diğer 10 kişinin yargılandığı davada sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Öte yandan aynı mahkemenin farklı bir dairesinde yargılanan 3 darbe karşıtı hakkında 5 ila 10 yıl arasında değişen ağırlaştırılmış hapis cezaları verildiği kaydedildi. Mahkemenin kararına itiraz yolunun açık olduğu ifade edildi.

Mursi ve 10 kişi, "Katar adına casusluk" davasında ülkenin istihbarat birimleri, İçişleri Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Kurumu'ndan çıkan çok gizli raporları ele geçirmek ve bunları Katar ile paylaşmakla" suçlanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.