Midilli'deki sığınmacı koşulları 'protesto' edildi

Yunanistan'ın Midilli Ada'sındaki bulunan Moria kampındaki sığınmacıların maruz kaldığı koşullar için yardım kuruluşlarında çalışan bir grup gönüllü kişi tarafından protesto edildi.

Midilli'deki sığınmacı koşulları 'protesto' edildi
26 Mart 2016 Cumartesi 14:55

Yunanistan'ın Midilli Ada'sındaki bulunan Moria kampındaki sığınmacıların maruz kaldığı koşullar için, Irkçılık ve Faşist Tehdide Karşı Birlik Hareketi'nin (KERFA) çağrısıyla bir araya gelen yüze yakın gönüllü Midilli Limanından şehir merkezine yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında üzerlerinde "Kimse yasa dışı değil" yazısının yazıldığı uçurtmalar uçuruldu ve "Yazıklar olsun AB", "Sınırlara hayır, tehciri durdurun" şeklinde slogan atıldı.

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında Ege Denizi'ni aşarak Yunan adalarına varan sığınmacıları geri göndermenin önünü açan anlaşmaya karşı çıkarak gönüllüler, sığınmacıların kamplarda tutulmasına tepki gösterdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Medeniyetten den vuran ülkelerin gerçek yüzü.