Merkel'den açıklama!

Almanya Başbakanı Merkel gündeme ilişkin açıklama yaptı. Açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert sözleri ve Almanya'daki referandum etkinliklerinin iptaline de değinen Merkel, Türkiye ile yaşanan krizi tırmandırmaktan yana olmadığını söyledi.

Merkel'den açıklama!
23 Mart 2017 Perşembe 14:35

Merkel, Türkiye ile Almanya arasında yaşanan kriz sonrasında tansiyonu düşürmeye çalıştı. Türkiye ile yaşanan krizi tırmandırmaktan yana olmadığını söyleyen Merkel,  "Almanya, Türkiye ile ilişkilerde gerginlik istemiyor" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları cevapladı. Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sert sözleri ve Türk hükümet yetkililerinin Almanya'daki referandum etkinliklerinin iptaline ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ve Avrupa’ya yönelik sert sözlerine rağmen, Türkiye ile yaşanan krizi tırmandırmaktan yana olmadığını söyledi. Her zaman diyalog arayışında olduğunu kaydeden Merkel, "Almanya, Türkiye ile ilişkilerde gerginlik istemiyor" diye konuştu. Sorunların ancak konuşarak çözülebileceğini vurgulayan Merkel, ama bazen bu görüşmeler için zamana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Merkel açıklamasında, Türk kökenli vatandaşların, Almanya’da birlikte huzur içerisinde yaşamak istenilen diğer vatandaşlar gibi görülmeye devam edeceğinin de altını çizdi.

Türk hükümet temsilcilerinin Almanya’daki referandum etkinliklerinden feragat ettiği yönündeki açıklamaları memnuniyetle karşıladığını söyleyen Merkel, bunun durumun yumuşamasına yardımcı olacağını kaydetti.

Merkel diğer yandan Alman Dışişleri Bakanlığı’nın en geç beş iş günü öncesinden yapılacak etkinliklerin bildirilmesi yönünde Türkiye'ye verdiği sözlü notaya atıfta bulunarak, Almanya'da yaşayan Türklerin 27 Mart'tan itibaren oy kullanacaklarını hatırlattı ve "Dolayısıyla belki de referandum etkinlikleri zaten doğal yollardan sona ermiştir" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.