Lavrov açıkladı: ABD'de davet edildi!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye barış görüşmelerine davet edildiğini açıkladı.

Lavrov açıkladı: ABD'de davet edildi!
19 Ocak 2017 Perşembe 13:23

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Astana'da bu ay düzenlenmesi planlanan Suriye barış görüşmelerine davet edildiğini açıkladı. 

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Kırgızistan'ın başkenti Astan'a da düzenlenmesi planlanan Suriye barış görüşmelerine ABD'nin de davet edildiğini belirterek "Dün de söylediğim üzere ABD'yi davet ettik" dedi.

Rusya'nın ABD'yi Astana görüşmelerine davet etmesi için ne gibi bir şartı olduğu yönündeki bir soruya cevap veren ​Lavrov, "Davet edildiler bile" dedi ve "Yeni ABD yönetiminin bu daveti kabul edeceğini ve mümkün olan her kademede uzmanlarca temsil edileceğini umuyoruz." şeklinde konuştu.

Lavrov dün yaptığı açıklamada ABD ve Birleşmiş Milletler'in (BM) Astana görüşmelerine davet edilmesinin 'doğru olacağını' söylemişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, yarın göreve gelecek yeni ABD yönetimi ile Rusya arasındaki ilk resmi temasın Astana görüşmelerinde gerçekleşebileceğini kaydetmişti.

Esed rejimi ve muhalif grupların temsilcilerini bir araya getirecek Astana görüşmelerinin 23 Ocak'ta düzenlenmesi planlanıyor. Görüşmelere Suriyeli tarafların dışında Rusya, Türkiye ve İran garantörlüğünde, ABD ve BM'den yetkililerin de katılması bekleniyor.


Etiketler; #ABD #rusya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.