Laffer'dan teklif: Obama'yı alın Erdoğan'ı verin

“Laffer Eğrisi”ni geliştiren dünyaca ünlü iktisatçı Dr. Arthur Betz Laffer, ABD'nin ekonomisinin bulunduğu durumdan dolayı Türkiye'ye 'Obama'yı alın, Erdoğan'ı bize verin.' teklifinde bulundu.

Laffer'dan teklif: Obama'yı alın Erdoğan'ı verin
09 Eylül 2016 Cuma 10:04

“Laffer Eğrisi”ni geliştiren dünyaca ünlü iktisatçı Dr. Arthur Betz Laffer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a övgü dolu sözler söyledi. Türkiye'nin ekonomisinin iyi olduğunu belirten Laffer, “Kötü bir ekonomi görmek istiyorsanız ABD'ye gelin." diye tabir ettiği ABD ekonomisinin düzelmesi için 'Obama'yı alın, Erdoğan'ı bize verin.' teklifinde bulundu.

“Kötü bir ekonomi görmek istiyorsanız ABD'ye gelin"

DEİK / Türkiye-ABD İş Konseyi'nin (TAİK) “Mali Politika: Türk Ekonomisinin Başarısında Temel Unsurlardan Biri” başlıklı paneline katılan dünyaca ünlü iktisatçı Dr. Arthur Betz Laffer, Türkiye ve ABD'nin ekonomilerini değerlendirdi. Laffer değerlendirmesinde kendi ekonomileri için “Kötü bir ekonomi görmek istiyorsanız ABD'ye gelin. Biz ekonomiyi nasıl batırdık gelin görün. Şimdiki Başkan Barak Obama kötü işler yaptı. ABD'nin müreffeh bir ekonomisi varken, bir kez daha gösterdiler ki müreffeh bir ekonomide vergilendirme yapamazsınız. Bizim devletimiz ne yapmak istiyor. Ülkemizden ayrılanlara saldırmayı tercih ediyor” diye konuştu.

"Sizi alkışlıyorum"

Türkiye ekonomisi hakkında da değerlendirmede bulunan Laffer, Türk ekonomisi sıra dışı iyi durumda. Hem kurumlar vergisi, hem kişisel vergi, özelleştirme ile ilgili yaptıklarınız yine, parasal politikalar önemli. Sizi alkışlıyorum bunu yapmaya devam edersiniz ümit ederim refahınız artacaktır” ifadesinde bulundu.

'Obama'yı alın, Erdoğan'ı bize verin'

Türkiye ekonomisinin şuanki durumu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Laffer, “Buraya gelirken bir arkadaşım, 'Erdoğan'ı bize versinler durumumuz harika olur' dedi. Kısa vade için teklifim şudur: 'Obama'yı alın, Erdoğan'ı bize verin.' Türkiye'de hem vergi hem özelleştirme konularında yaptığınız çalışmalar alkışı hak ediyor. Bu şekilde devam ederseniz refah oranınız anlamlı bir biçimde artacaktır.” diyerek övgüde bulundu.

"Dünyanın geri kalanıyla kıyaslayınca olabildiğince iyi”

Türkiye'deki kurumlar vergisi oranlarının ABD'de olması halinde ABD'nin tek ve müreffeh bir numaralı ülke olacağına işaret eden Laffer, “Siz Türkiye'yi mükemmeliyetle kıyaslayınca mükemmel değil, dünyanın geri kalanıyla kıyaslayınca olabildiğince iyi” dedi. Laffer, Türkiye ile ABD ilişkilerinin önemli olduğunun altını çizerek “Sizin müttefikiniz ABD'ye olan inancınızı kazanmalıyız. Sizinle birlikte ilerlemek ABD için önemli olmalı” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İçeridekiler iyi okusun. Nasıl bir liderimiz var