Kralın israfı beyin donduruyor

Suudi kralı G20 zirvesi için 65 Mercedes getirdi. Türkiye'den de 400 araç kiraladı.

Kralın israfı beyin donduruyor
13 Kasım 2015 Cuma 08:19

 Suudi Kralı Selman Bin Abdulaziz G20 zirvesi için Antalya'ya geldi. Krala yapılan devasa karşılamada oteller ve araç konvoyları yetersiz kaldı. Uçaklar dolusu lüks eşyasıyla beraber yolculuk yapan israf kralı Türkiye'de de aynı tutumunu sürdürdü. 

Suudi kral bir 3. dünya ülkesinin kralı olarak zirveye katılan bir çok batılı ülkeden çok daha fazla şatafata sahip bir şekilde zirveye katılacak. Geçtiğimiz günlerde tarifeli uçakla Türkiye ziyareti yapan Finlandiya Cumhurbaşkanı ile karşılaştırıldığında yaptığı israfı gözler önüne seren kralın bunu bir "prestij" olarak gördüğü ve temsilde israf olmayacağını düşündüğü belirtiliyor.

Yaklaşık bir hafta önce Kral Salman ve Prens Telal'a ait özel eşyalar çarşafından bardağına kadar özel uçakla Antalya'ya getirilmiş ve havalimanından da 16 kamyonla kalacakları otele nakledilmişti. Kral Salman ve koruma heyeti için ise zırhlı 65 özel Mercedes de getirtilmişti.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.