Katar'dan flaş Türk askeri açıklaması

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Thani, Türk askerlerine yönelik açıklamasında "Türk birliklerinin gelmesi tüm bölgenin güvenliği için önemli." dedi.

Katar'dan flaş Türk askeri açıklaması
08 Haziran 2017 Perşembe 17:20

Bazı ülkeler taraından 'teröre destek' olduğu gerekçesiyle diplomatik ablukaya alınan Katar'ın Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Thani krizle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Katar'ın başarısının izole edilmeye çalışıldığını belirten  Al Thani, "Diplomasi hala bizim önceliğimiz. Gıda durumu konusunda endişeli değiliz. Bu şekilde sonsuza kadar yaşayabiliriz. Bu çeşit bir düşmanlığı, düşman ülkelerden bile görmemiştik. Henüz ortaya konulan bir talep yok, bunları bekliyoruz." dedi. 

Krizin tüm bölgeye zararı olduğuna değinen Al Thani, krize asla askeri bir çözüm getirilemeyeceğini vurguladı. Al Tahni, Türk askerleri ile ilgili olarakta "Katar'daki ABD üssünün fonksiyonu konusunda herhangi bir değişiklik düşünmüyoruz. Katar ordusunun konumlanmasında da herhangi bir değişiklik olmayacak. Türk birliklerinin gelmesi tüm bölgenin güvenliği için önemli." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.