Japonya’da üçüncü doz aşı kararı

Japonya’da üçüncü doz aşı kararı Japonya Sağlık Bakanlığı, 2 dozluk koronavirüs aşılamasını tamamlayan kişilere 8 ayın ardından 3’üncü dozun uygulanmasına yeşil ışık yaktı.

Japonya’da üçüncü doz aşı kararı
Admin
Admin
29 Ekim 2021 Cuma 10:54

Koronavirüs salgınına karşı nüfusunun yaklaşık yüzde 71'ini tamamen aşılayan Japonya’da Sağlık Bakanlığı Uzman Kurulu, 3’üncü doz aşıya onay verdi.

İki dozluk aşılamayı tamamlayan kişilere 8 aylık aranın ardından takviye 3’üncü dozun uygulanmasına karar verildi.

RİSKLİ GRUPTA OLANLARA DA EK DOZ TAVSİYESİ

Kararın, denizaşırı ülkelerde yapılan ve aşılamanın ardından vücudun ürettiği antikorların tüm yaş grupları için zamanla azaldığını gösteren çalışmalar doğrultusunda alındığı ifade edildi.

Riskli grupta olmayan kişilerin dahi ek dozdan faydalanabileceği belirtildi.

Japonya Sağlık Bakanlığı'nın, farklı aşıların karıştırılarak üçüncü doz olarak uygulanmasına dair kararını ise kasım ayında vermesinin beklendiği kaydedildi.

Japonya’da üçüncü doz aşı kararı  #1

RİSK GRUBUNA ONAY ÇIKMIŞTI

Japonya’da hükümet, 3’üncü dozun sağlık personeli ve diğer risk gruplarına uygulanmasına geçtiğimiz ay onay vermiş, aşılamanın aralık ayında başlayacağı kamuoyuna yansımıştı.

Son gelişme ile birlikte risk grubunda olmayan kişilerin de yeni yılın ardından 3. doz aşıya erişebilmesi bekleniyor.

3 FARKLI AŞI UYGULANIYOR

ABD'li ilaç devi Pfizer ve Alman ortağı BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı ve Moderna aşısını 12 yaş ve üstü nüfusa ücretsiz olarak sunan Japonya, AstraZeneca aşısını ise 40 yaş ve üstü kişilere tavsiye ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.